Contactformulier

Contactformulier

Noorderlink werkervaringsplaatsen

header image

Over de werkervaringsplaatsen

Door ervaring in de meest uiteenlopende vakgebieden aan te bieden aan pas afgestudeerde hoger opgeleide werkloze jongeren hopen wij als Noorderlink een bijdrage te kunnen leveren aan het vergroten van de kansen op een baan. Want wij hebben in onze omgeving gemerkt dat veel afstudeerders vast blijven zitten in hun bijbaan, of dat zij naar hoe langer zij zoeken minder zelfvertrouwen krijgen.

 

Voor wie zijn de Noorderlink werkervaringsplaatsen?

Deze werkervaringsplaatsen zijn voor pas afgestudeerde HBO- of universitair opgeleide jongeren die werkzoekend zijn na het moment van afstuderen. Ben jij één van deze jongeren, 26 jaar of jonger en ontvang je een bijstand- of WW uitkering? Of heb je geen recht op een uitkering omdat je een partner hebt met een inkomen of omdat je een tijdelijke (niet op je niveau of afstudeerrichting aansluitende) baan hebt gevonden? Dan bieden wij jou graag de kans om werkervaring op te doen via onze werkervaringsplaatsen. Wij hebben hiertoe afspraken gemaakt met Gemeenten en UWV. Overleg met je eigen contactpersoon over de mogelijkheden om met behoud van uitkering ervaring op te doen.

Wat zijn de Noorderlink werkervaringsplaatsen?

De Noorderlink werkervaringsplaatsen bieden jou de mogelijkheid om gedurende een periode van een half jaar (of bij uitzondering langer) ervaring op te doen binnen een functie die aansluit op jouw afstudeerrichting. Je stelt vooraf leerdoelen op gaat vervolgens aan de slag met een takenpakket of opdracht waarbij je kan ontwikkelen binnen jou vakgebied. Je wordt hierbij begeleid door de betreffende organisatie, maar krijgt daarnaast de vrijheid en zelfstandigheid om werkzaamheden uit te voeren. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat deze ervaring jou ondertussen helpt bij het vinden van een reguliere baan. Hiertoe mag je gebruik maken van het netwerk van de organisatie waar je werkt.

Aan de slag

Wil jij graag werkervaring opdoen en hiermee jouw kansen op een reguliere baan vergroten? Kijk dan snel of er een passende werkervaringsplaats voor jou tussen zit. De ervaringsplaatsen worden voortdurend up-to-date gehouden en verder aangevuld. Blijf de ontwikkelingen dus volgen, wanneer blijkt dat er nu nog geen passende vacature voor je is. Rechts van deze pagina lees je hoe je vervolgens kan solliciteren.

Heb je vragen: mail of bel het Talent & Career Center : of 050 - 311 15 89 (spreek bij geen gehoor de voicemail in) En kijk eerst even bij de veelgestelde vragen voor je contact opneemt.