Marc helpt je ontdekken hoe jij 'durver' en 'doener' wordt

Marc Wiers-Dagnino verzette zijn bakens, van copy-director bij reclame-bureau La Compagnie en radio-presentator bij onder andere RTV-Noord, naar duurzaam en sociaal, naar betekenisvol werken. Dat doet hij bijvoorbeeld als nieuwe trainer/coach van de Personal Impact Training.

‘De Personal Impact Training is een doorontwikkelde versie van ‘Koester wat je hebt’, legt Marc uit, in deze follow-up is het onderdeel ‘impact hebben’ belangrijker geworden. ‘Impact hebben’ levert plezier, energie en kracht op. Het zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en zo voorkom je de gevolgen daarvan, zoals depressie en burn-out. Door te ervaren dat je een onderdeel bent van het grote geheel. De training helpt je bij het ontdekken van de manier waarop je impact kan hebben.’

Buiten de bubble

Feike, werkzaam bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden volgde het PIT-traject. Voor hem kwam het in beeld toen hij, op verzoek, van docent Pedagogiek teamleider werd. Zijn nieuwe functie was niet bepaald iets binnen zijn comfortzone: hij moest het leidinggeven nog in de vingers krijgen. Dat bleek een grotere stressfactor dan gedacht. Hij zocht daarom ondersteuning bij HRM en die raadde hem de Persoonlijke Impact Training aan. In de training leerde hij om de situatie meer van een afstand te bekijken. Hij ontdekte hoe zijn betrokken houding, zijn passie en pure benadering, die hij normaal gesproken in zijn werk aanwendde, hier niet de oplossing bood, het was ook een kwestie van politiek, iets wat hij had onderschat. Het PIT-traject bood hem een frisse blik, die hem in staat stelde om buiten de bubble van de school te kijken. Het onderzocht welke opties Feike zoal had. 'De training zette me aan tot zelfreflectie en het formuleren van duurzame ontwikkeldoelen, die zowel op professioneel als op persoonlijk vlak erg waardevol zijn’ aldus Feike.

Moed en autonomie

Feike maakte uiteindelijk mede door de training de keuze om het teamleiderschap neer te leggen, maar ook om wel in het team te blijven en leerde dat je soms toch de spelregels die niet de jouwe zijn in je voordeel kunt en moet hanteren wil je van invloed zijn.

‘Moedig’ zou je zo’n stap kunnen noemen en dat is ook wat Marc benoemt: ‘moed’ als gevolg van het (her)ontdekken wat een mens ten diepste drijft en wat ze na willen laten. Het zijn zaken die vaak ondergesneeuwd raken, maar als je ze herontdekt schenkt het moed en autonomie. En dat is waar Marc het voor doet, mensen hun diepste drijfveren helpen herontdekken.

Feike benoemt het je blijven ontwikkelen als de ‘truc van het leven’ en ziet de training als een manier om van het ‘hier en nu’ weer tot een 'vergezicht' te komen.

Marc, samenvattend: ‘Wij helpen je te ontdekken hoe jij durver en doener wordt.’

Nieuwsgierig naar PIT?

Je vindt een goede samenvatting van methodiek en achtergrond op de website mslw.nl/impact/. En zou je meer specifiek meer over dit individuele programma en de extra opties willen weten of wil je je meteen aanmelden, dan kan dat via Noorderlink.