Human Library [geannuleerd, nieuwe datum volgt]

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Ieder ‘levend boek’ heeft zelf te maken met een bepaald vooroordeel. Zo kun je ‘boeken’ lenen met titels als ‘Transgender’, ‘Ex-gedetineerde’ of ‘Blind’. In een open gesprek mag alles gevraagd en besproken worden. De Human Library is een van oorsprong Deens concept om vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.


Tijdens de Human Library Online wordt iedereen in het begin gezamenlijk welkom geheten en worden de regels voorgelezen. Daarna word je samen met je ‘boek’ in een eigen online kamer geplaatst, waar je één op één met elkaar kunt praten.

Een gesprek duurt 20 minuten, met een eventuele verlenging van 10 minuten. Na afloop is er voor de lezer een evaluatieformulier beschikbaar.
Je kunt je aanmelden voor een specifieke tijd met een bepaald ‘levend boek’. Na je aanmelding ontvang je een link om deel te nemen. We maken gebruik van het programma Zoom.

Doelgroep 

Iedereen

Info en aanmelden