Het Netwerk Managementondersteuners

Ben je (directie)secretaresse, managementassistente of heb je een andere ondersteunende functie binnen het Noorderlink-netwerk? Dan is ons Netwerk Managementondersteuners zeker iets voor jou!

Wat doen we?

Het Netwerk Managementondersteuners is opgericht om de managementondersteuners met elkaar in verbinding te brengen. Zo kunnen we kennis en kunde met elkaar delen, netwerken, nieuwe kennis opdoen en elkaar (regelmatig) ontmoeten. We organiseren 3 à 4 keer per jaar activiteiten, waarbij de focus ligt op netwerken aangevuld met een workshop of lezing met een voor jou interessant thema. Ook is het mogelijk om tussentijds ervaringen, nieuws en vragen met elkaar te delen.

Enkele reacties uit de evaluaties van onze activiteiten: “Fijn om met medewerkers uit hetzelfde werkveld samen te zijn.” “Allereerst de inhoud, echt een hot topic van deze tijd. Leuk om invalshoeken van verschillende disciplines mee te krijgen.”

Bijeenkomst 'Werken aan energie'

Op 30 november waren we met 32 managementondersteuners te gast bij de Gasunie.
We begonnen met een rondleiding door het prachtige gebouw en daarna stond er een energieke netwerkbingo op het programma om nieuwe verbindingen te leggen met de aanwezigen en natuurlijk een hoop plezier.
En niet te vergeten, de workshop 'Aandacht voor je persoonlijke batterij' door Linda van den Bovenkamp. Het belang van zelfzorg en het opladen van onze eigen batterij werd duidelijk benadrukt, wat essentieel is in onze drukke levens.
Het was inspirerend om te zien dat er ruimte was om te netwerken, kennis te delen en waardevolle connecties te maken.

Werken Aan Energie

Workshop Microsoft Teams

Onder begeleiding van de trainers Lennaert Hulst en Bas van der Meer van de Hanzehogeschool, namen 17 deelnemers deel aan een workshop over het optimaliseren van Microsoft Teams.

Tijdens de workshop werden handige tips gedeeld en werd uitgelegd hoe Microsoft Teams nog effectiever ingezet kan worden. De deelnemers brachten hun laptops mee, zodat ze direct aan de slag konden gaan. Tijdens de pauze was er bovendien gelegenheid om te netwerken, terwijl iedereen genoot van een kopje koffie en thee.

ManOnd MS Teams

Workshop Schrijfvaardigheid

Hoe maak ik mijn teksten beter? Op deze vraag kregen 20 managementondersteuners op 22 juni antwoord. Trainer Agnes Nanninga zoomde in op twee belangrijke onderdelen: schrijfvaardigheid en creatief schrijven. Mails, (beleids)stukken en nieuwsberichten. Geen tekst werd gespaard. Iedere deelnemer nam een eigen tekst onder de loep en transformeerde deze aan de hand van de gouden tips van Agnes. Ook was er natuurlijk voldoende tijd en ruimte om te netwerken. Onder het genot van een heerlijke lunch (op de prachtige topetage van Hollandse Nieuwe) leerden de managementondersteuners elkaar nog beter kennen.

Workshop Schrijfvaardigheid Managementondersteuners

Meet & Greet 

Op 6 april van dit jaar stond de Meet & Greet bij Van der Valk Hoogkerk op het programma. Met 20 deelnemers kregen we een rondleiding langs de vergaderzalen, hotelkamers, de fitnessruimte en het restaurant. Vervolgens was het tijd om te netwerken! Om het ijs te breken startten we met een silent disco. Daarna konden de deelnemers in verschillende rondes met elkaar speeddaten. Het was een mooie bijeenkomst waarbij weer duidelijk werd hoe belangrijk het netwerk voor de managementondersteuners is.

Workshop 'Digitale Fitheid'

1 december 2022 vond de Workshop Digitale Fitheid plaats bij de gemeente Midden-Groningen. In deze workshop gingen 31 managementondersteuners aan de slag met onder andere handige sneltoetsen, tovertypen en slimmer mailen. Mark Meinema gaf ons praktische tips die je direct in de praktijk kunt toepassen, om zo nog slimmer te kunnen werken. Na afloop was er ruimte om ervaringen uit te wisselen tijdens een gezamenlijke lunch.

Stadswandeling Groningen

Woensdag 29 juni 2022 stond de stadswandeling met 21 managementondersteuners op het programma. Wat was het leuk en wat hebben we het getroffen met het mooie weer. Onder leiding van een stadsgids hebben we de stad verkend en hebben we interessante weetjes over de stad gehoord. Tijdens de wandeling was er ruimte om in gesprek te gaan om elkaar beter te leren kennen.

Stadswandeling managementondersteuners

Terugblik workshop Zakelijk Tekenen 

Als onderdeel van het Netwerk Managementondersteuners hebben we op 19 mei 2022 een workshop Zakelijk Tekenen georganiseerd. Susanne Mol leerde ons in de workshop hoe je met eenvoudige tekeningen een boodschap kunt overbrengen. Met succes! Hieronder een sfeerimpressie van de middag.

Zakelijk tekenen 3

Deel je ideeën!

Bij Noorderlink willen we ontwikkelen en verbinden. Dit doen we door aan te haken op relevante thema’s en hier lezingen, workshops en activiteiten over te organiseren. Mis je een thema of activiteit? Geef het dan vooral aan ons door, dan pakken wij het op. Of vind je het leuk om hier actief aan bij te dragen? Dan horen we graag van je!

Enthousiast geworden?

We hebben al meer dan 100 mensen in ons netwerk, vanuit allerlei rollen en organisaties. Hoor je daar nog niet bij of wil je meer informatie? Meld je dan aan bij Lydia via kloppenburg@noorderlink.nl. Ook kun je je bij haar opgeven voor onze mailinglijst, zo blijf je op de hoogte van de aankomende activiteiten.

We zien jou (en je collega’s!) graag bij ons netwerk.