Contactformulier

Contactformulier

Werkervaringsplaatsen

header image

Werkervaringsplaatsen

Voor wie zijn de Noorderlink werkervaringsplaatsen?

Deze werkervaringsplaatsen zijn er voor drie doelgroepen:

- pas afgestudeerde HBO- of universitair opgeleide jongeren die werkzoekend zijn na het moment van afstuderen. Ben jij één van deze jongeren, 26 jaar of jonger en ontvang je een bijstands- of WW-uitkering? Of heb je geen recht op een uitkering omdat je een partner hebt met een inkomen of omdat je een tijdelijke (niet op je niveau of afstudeerrichting aansluitende) baan hebt gevonden? Dan bieden wij jou graag de kans om werkervaring op te doen via onze werkervaringsplaatsen. Wij hebben hiertoe afspraken gemaakt met Gemeenten en UWV. Overleg met je eigen contactpersoon over de mogelijkheden om met behoud van uitkering ervaring op te doen.

- 27+-ers. Kunnen in aanmerking komen voor een werkervaringsplaats wanneer is gebleken dat er geen belangstelling voor betreffende plaats is vanuit de jongere doelgroep. 

- 50+-ers zonder werk. Het wel of niet hebben van een uitkering is geen eis, echter als er wel sprake is van een uitkering moet er toestemming zijn van de uitkerende instantie. 

- Statushouders

Wat zijn de Noorderlink werkervaringsplaatsen?

De Noorderlink werkervaringsplaatsen bieden de mogelijkheid om gedurende een periode van een half jaar (of bij uitzondering langer) ervaring op te doen binnen een functie die aansluit op jouw afstudeerrichting of in een nieuwe functie. Je stelt vooraf leerdoelen op en gaat vervolgens aan de slag met een takenpakket of opdracht waarbij je je kan ontwikkelen binnen jouw vakgebied. Je wordt hierbij begeleid door de betreffende organisatie, maar krijgt daarnaast de vrijheid en zelfstandigheid om werkzaamheden uit te voeren. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat deze ervaring jou ondertussen helpt bij het vinden van een reguliere baan. Hiertoe mag je gebruik maken van het netwerk van de organisatie waar je werkt.

Aan de slag    

Wil jij graag werkervaring opdoen en hiermee jouw kansen op een reguliere baan vergroten? Kijk dan snel of er een passende werkervaringsplaats voor jou tussen zit. De werkervaringsplaatsen worden voortdurend up-to-date gehouden en verder aangevuld. Blijf de ontwikkelingen dus volgen, wanneer blijkt dat er nu nog geen passende vacature voor je is. Rechts van deze pagina lees je hoe je vervolgens kan solliciteren.

Heb je vragen: mail of bel Noorderlink: of 06 -23 26 90 80 (spreek bij geen gehoor de voicemail in) En kijk eerst even bij de veelgestelde vragen voor je contact opneemt.