Workshop: Strategische & praktische aanpak om nieuwkomers te betrekken

"Ik wist niet waarom we vooraf dachten dat het ingewikkeld is om vluchtelingen & asielzoekers in te zetten. Het gaat heel soepel als je eenmaal contact met ze hebt" 

Met de New Faces aanpak werden sinds 2019 meer dan 1.000 nieuwkomers als vrijwilligers, betaalde krachten, artiesten, bestuursleden ingezet bij diverse culturele organisaties.

Deze organisaties hebben geleerd om zelfstandig een netwerk met nieuwkomers in hun regio op te bouwen en nieuwkomers te betrekken. Sindsdien tellen zowel reuzen als ook kleine organisaties zoals Lowlands, Amsterdam Dance Event, Welcome to the Village, Oerol, September Me e.v.a. als alumni.

Hoe dan? New Faces heeft een toolkit ontwikkeld i.s.m. nieuwkomers en organisaties waardoor alle vragen over HOE je nieuwkomers kunt betrekken beantwoord worden. In deze sessie wordt strategisch & praktisch onderzocht hoe je nieuwkomers in je organisatie kunt inzetten.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor zowel management als ook HR-professionals. Na de workshop kun je meteen aan de slag om nieuwkomers te betrekken!

N.B.: Vergadering wordt voor intern gebruik opgenomen. Wilt je niet opgenomen worden, schakel je videobeeld uit.

Aanmelden

Hooman Nassimi - Society in Motion

  

Hooman werd geboren in Iran, groeide op in Duitsland en kwam in 2013 naar Leeuwarden om Media & Entertainment Management te studeren. Na een semester op Michigan State University, met focus op sociaal leiderschap, besloot hij tijdens de laatste "migratiecrisis" een lean & mean aanpak te verzinnen in een Friese mienskip. Het resultaat was de oprichting van het New Faces project onder de sociale onderneming Society in Motion, om een inclusieve samenleving door en met nieuwkomers te creëren.


Hooman heeft met Society in Motion zowel met Friese gemeentes gewerkt als ook internationale projecten gedraaid. New Faces werd sinds 2019 een landelijk project in heeft nu in bijna elke provincie van Nederland een alumnus.

Lees het interview van 3FM met Hooman Nassimi