De rol van Seksuele/Genderdiversiteit in een inclusieve arbeidsmarkt

Hoe ga je op professionele wijze om met seksuele diversiteit en gender diversiteit? Genderdiversiteit is steeds vaker een onderwerp van gesprek. We zien dat nog veel organisaties huiverig zijn in het aannemen van transgender personen, maar waarom eigenlijk? Waarom raken LHBTIQ+ personen vaker arbeidsongeschikt tijdens hun loopbaan? Waarom ervaart meer dan een derde van de LHB werknemers nog steeds discriminatie tijdens zijn of haar werk? Het zijn grote vraagstukken waar organisaties mee aan de slag moeten om samen een inclusievere arbeidsmarkt en werkomgeving te creëren. 

Tijdens deze workshop leer je hoe het spectrum van seksuele diversiteit en gender diversiteit eruitziet. Daarnaast leer je hoe divers onze huidige arbeidsmarkt eigenlijk is en wat jij als professional kunt doen om een inclusievere houding aan te nemen in jouw dagelijkse praktijk.

De workshop wordt verzorgd door COC Groningen/Drenthe. Het COC is een landelijke organisatie die al sinds 1946 strijd voor gelijke rechten voor de LHBTIQA+ gemeenschap. Het COC is op allerlei gebieden actief, waaronder educatie en voorlichting.

Doelgroep:

Iedereen

Aanmelden