Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

header image LINK_VACANCIES_INTERNATIONALS
"
Uitgebreid zoeken

Informatiesessie Charter voor Diversiteit

Wanneer
05-10-2021 van 14:00 tot 15:00

Informatiesessie Charter voor Diversiteit

Wat is het charter diversiteit, waarom zou je als organisatie tekenen en wat levert het op?

Serieus werk maken van meer diversiteit en inclusie (D&I) op de werkvloer? Sluit je dan kosteloos aan bij het Charter Diversiteit. Je ontvangt ondersteuning en toegang tot een relevant netwerk. Meer dan 250 Nederlandse en 12.000 Europese ondertekenaars gingen je voor!

Op 10 juni 2021 hebben het Alfa-college, de Gasunie, het Groninger Museum, de Hanzehogeschool Groningen, Schouwburg De Lawei, Noorderlink, Rijksuniversiteit Groningen, CMZorg, het UMCG en de gemeente Groningen gezamenlijk het Charter Diversiteit ondertekend tijdens de bijeenkomst ‘de toekomst van diversiteit en inclusie in het Noorden’. 

Het Charter Diversiteit is een intentieverklaring die ze tekenen omdat deze organisaties zich willen inzetten voor een meer gevarieerd personeelsbestand en een inclusieve werkcultuur. Met het Charter tekenen de organisaties dan ook voor de intentie om zich in te zetten voor één of meerdere dimensies van diversiteit: arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+. Het Charter wordt uitgevoerd door Diversiteit in Bedrijf en is onderdeel van de Sociaal-Economische Raad. 

Tijdens deze middag legt Fransien Saalbrink van de Gemeente Groningen uit waarom ze voor het initiatief voor het opstellen van deze Charter hebben gekozen en wat het ondertekenen ervan organisaties oplevert en is er tijd om vragen te beantwoorden.

Doelgroep

Bestuurders en management en geïnteresseerden.

 Aanmelden

Fransien Saalbrink