Ervaren Communicatieadviseur

Ben jij die gedreven communicatieadviseur die allround inzetbaar is? Vind jij het leuk om te werken in een klein team in een organisatie met een sterk maatschappelijk doel? En vind jij het een uitdaging om steeds nieuwe vormen te bedenken om in- en externe doelgroepen te prikkelen? Dan nodigen we je graag uit voor een goed gesprek.  

Wie zoeken we?
Een resultaatgerichte allround communicatieadviseur, een echt communicatiedier. Je maakt makkelijk contact, kunt goed luisteren en weet de wensen van opdrachtgevers te vertalen naar de juiste communicatie(vorm). Iemand die de wereld om haar/hem heen kan interpreteren, analyseren en op basis daarvan een gedegen advies kan geven. En dat advies ook zelf kan uitvoeren! Een communicatieadviseur die ook graag de handen uit de mouwen steekt. VNN heeft oplossingsgericht werken als speerpunt en dat zoeken we ook in jou.

Wat ga je doen?
De communicatieadviseur die we zoeken heeft ervaring met advisering bij grote projecten. Je kent de do’s en don’ts van omgevingscommunicatie, probeert in al je werkzaamheden oog te hebben voor het stigma van verslaving. Je bent een ambassadeur in woord en beeld voor VNN. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en toepassing van de huisstijl. Je hebt perservaring, schrijft heldere teksten voor diverse doelgroepen en kunt ingezet worden als crisiscoördinator. Ook heb je  veel ervaring in het creëren van verbindende evenementen in een organisatie.

Een grote taak voor volgend jaar is de voorbereiding en implementatie van een nieuw intranet. Daarmee leer je de organisatie snel kennen, want natuurlijk ga je op onderzoek uit waar behoefte aan is. Een breed takenpakket dus waarbij geen dag hetzelfde is! Je komt te werken in een klein team, met als voordeel dat je veel zelfstandig kunt oppakken en tegelijkertijd ook veel spart met je collega’s over hun thema’s zoals webinars en podcasts.

Waar ga je aan de slag?
De afdeling Communicatie is verantwoordelijk voor het profileren en positioneren van VNN als dé expert in verslavingszorg in Noord-Nederland. Wij houden ons dagelijks bezig met het vergroten van onze naamsbekendheid en het verlagen van de drempel tot zorg, voor cliënten en naasten en professionals. Ook maken we de kennis van verslaving toegankelijk voor professionals en het algemene publiek. Daarnaast adviseren wij over de interne communicatie bij projecten en organisatieontwikkelingen.

De afdeling bestaat uit 3 communicatieadviseurs (inclusief deze vacature). Vanwege het vertrek van een collega zijn we op zoek naar een nieuwe collega. De communicatieadviseurs ontvangen leiding van de Directeur Beleid & Communicatie.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een passend diploma op minimaal hbo-niveau (bv. Communicatie) en ten minste 5 jaar werkervaring als communicatieadviseur in een grote en complexe organisatie. Ervaring bij een zorgorganisatie is een pre.
 • Je hebt lef en durft nieuwe wegen in te slaan.
 • Je bent kritisch en nieuwsgierig.
 • Je bent een enthousiaste, proactieve en dienstverlenende collega, met oog voor detail.
 • Je kunt in je advisering goed schakelen tussen verschillende niveaus en bent organisatiesensitief.
 • Je hebt humor en bent een energiek persoon.  

 Wat bieden wij je?

 • Volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen door middel van onder andere een scholingsaanbod (Oplossingsgericht werken en Persoonlijk Leiderschap).
 • Een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met de intentie van een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een salaris conform functiegroep 55 (bruto maandsalaris op basis van 36 uur € 2.806 - € 4.381).
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Eveline Molenaar, Directeur Beleid & Communicatie, via 06 22970417.

Zijn we een match?
Stuur je motivatiebrief en cv vóór 13 februari 2023 via de knop ‘solliciteer direct’ in de vacaturetekst op onze website.

De sollicitatiegesprekken worden op maandagmiddag 20 februari 2023 gehouden.

Onderdeel van de aanstellingsprocedure is het inwinnen van referenties en het overleggen van een VOG.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over VNN
Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) is de organisatie voor verslavingszorg in de 3 noordelijke provincies. Er werken ruim 1000 medewerkers, verspreid over circa 45 locaties. Deze medewerkers zetten zich dagelijks met hart en ziel in om onze cliënten én hun naasten perspectief te bieden op meer kwaliteit van leven. Ons aanbod varieert van preventie tot poliklinische zorg, van Begeleid en Beschermd Wonen tot forensische zorg en van specialistische klinische zorg tot reclassering. We doen wetenschappelijk onderzoek en geven training en nascholing aan professionals. Door de omvang van het werkgebied heeft VNN een grote betrokkenheid bij maatschappelijke ontwikkelingen in de noordelijke én landelijke regio.

Binnen VNN staat de mens centraal, zowel de cliënt als de medewerker. VNN kenmerkt zich dan ook als een platte organisatie met een informele sfeer. Medewerkers krijgen volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Bij alles wat we doen is oplossingsgericht werken het uitgangspunt. Kijk voor meer informatie op onze website.