Loopbaaninitiatief (SWNN)

Loopbaaninitiatief is een samenwerkingsverband tussen 19 noordelijke woningcorporaties. Het doel van deze samenwerking is het vergroten van de duurzame inzetbaarheid en mobiliteit van corporatiemedewerkers in het noorden.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de corporatiesector. Werk verandert, werk verdwijnt. Taken en rollen wijzigen. Corporaties dienen slim in te spelen op de ontwikkelingen in de sector.

Loopbaaninitiatief grijpt die kans aan door de krachten bundelen. Niet opnieuw het wiel uitvinden, maar kennis delen, samen vernieuwen, kansen creëren en van elkaar leren.

Loopbaaninitiatief heeft een brede doelgroep. Medewerkers uit alle lagen van de organisatie kunnen bij ons terecht. We zijn vertegenwoordigd in Friesland, Groningen en Drenthe. Hier staan we klaar voor circa 2300 corporatiemedewerkers.

Loopbaaninitiatief helpt corporatiemedewerkers de brug te slaan tussen de arbeidsmarkt van vroeger en nu. Medewerkers kunnen bij ons terecht met al vragen over hun werk en loopbaan. We bieden loopbaanadvies, stages en helpen medewerkers actief bij het vinden van een nieuwe baan. Daarnaast organiseren we jaarlijks circa 50 interessante trainingen en workshops.

Loopbaaninitiatief bestaat uit de volgende corporaties:

 1. Acantus
 2. Accolade
 3. Actium
 4. De Bouwvereniging
 5. De Huismeesters
 6. Domesta
 7. Elkien
 8. Lefier
 9. Nijestee
 10. Patrimonium
 11. Thús Wonen
 12. Wold en Waard
 13. Wonen Noordwest Friesland
 14. Woonborg
 15. Woonconcept
 16. WoonFriesland
 17. Woonservice
 18. Wierden en Borgen
 19. GroningerHuis
 20. Lyaemer Wonen
 21. Woongroep Marenland