Docent-onderzoeker Chemische Technologie Bioprocestechnologie

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?  

Wie zoeken we 

We zoeken enthousiaste collega’s met kennis en expertise op het gebied van Chemische Technologie en bioprocestechnologie om ons team te versterken. We zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw curriculum waarin bioprocestechnologie een grotere rol krijgt. 

Wat ga je doen 

Tijdens de opleiding ontwikkelt de student zich tot een ondernemende en vindingrijke professional, die zijn/haar kennis inzet in innovatieve oplossingen. Die met een doordachte visie verder kijkt dan het eigen vakgebied en durf te doen. Jouw rol als docent is studenten te begeleiden tijdens deze ontwikkeling. Je verzorgt onderwijs binnen het vakgebied Chemische Technologie, met de nadruk op (bio)procestechnologie, maar je wordt ook ingezet op aanverwante vakken in de breed georiënteerde bacheloropleiding. Dit onderwijs bestaat uit het geven van hoorcolleges, werkcolleges, practica en het begeleiden van studentprojecten. Daarnaast begeleid je studenten tijdens hun stage en afstuderen en bij het doen van praktijkgericht onderzoek.  

Je begint met bestaand materiaal en het overnemen van vakken van collegas die vrijgespeeld moeten worden voor de ontwikkeling van een nieuw curriculum. Op de middellange termijn bekijken we, afhankelijk van je achtergrond, welke rol je zelf kan invullen in de ontwikkeling van het nieuwe onderwijs en in de activiteiten van het resultaatverantwoordelijke team. Daarnaast zijn er mogelijkheden om onderzoeksactiviteiten uit te voeren in onze onderzoeksgroepen rondom thema’s als Watertechnologie en Circular Plastics. 

Qua expertise zijn er verschillende opties om het team aan te vullen met jouw eigen werkervaring, bij voorkeur zoeken we iemand die kennis en ervaring meebrengt in één of meer van deze vakgebieden: (bio!) procestechnologie, stromingsleer, industriële microbiologie. Je hebt kennis van (bio)reactorkunde en fysische transportverschijnselen. IT-vaardigheden zijn belangrijk waarbij je ervaring hebt met modelleren en simuleren (b.v. Matlab, Python, Aspen, Ansys, e.d.) Voor de aansluiting bij de praktische modules is het handig als je kennis hebt van onderzoek vaardigheden en projectmanagement en/of hands-on werkervaring meebrengt.  

Afhankelijk van je opleidingsniveau word je geplaatst in schaal 10 of 11 en passen we de werkzaamheden aan.  

Profielschets: 

  • Je hebt een relevante, inhoudelijke opleiding passend bij het vakgebied Chemische Technologie, Bioprocestechnologie of Engineering. Die opleiding is minimaal hbo-niveau (dan solliciteer je op schaal 10), bij voorkeur masterniveau (dan solliciteer je op schaal 11). 

  • Je hebt parate kennis van de hierboven genoemde vakgebieden. 

  • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring in werkveld, onderwijservaring is een pré. 

  • Je beschikt over didactische vaardigheden en hebt een goed beeld van de specifieke kenmerken van het hbo-onderwijs. 

  • Je bent in het bezit van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) óf bent bereid deze te behalen. 

  • Je bent geen individualist maar iemand die graag met een team zaken tot stand brengt. 

  • Je bent oplossingsgericht en hebt een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen. 

  • Je kan je eigen werkzaamheden goed structureren in een dynamische omgeving. 

  • Je herkent jezelf in de woorden: communicatief sterk, open minded, flexibel, ondernemend en analytisch. 

  • Je bent breed inzetbaar en bereid nieuwe vakgebieden eigen te maken. 

Wij bieden je 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 CAO HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. Het contract is eerst voor de duur 1 jaar. Afhankelijk van de match in het team en de studentenaantallen is er perspectief op verlenging en op termijn een vaste aanstelling. 

Over NHL Stenden Hogeschool 

Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. We hebben sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio, maar ook over de grenzen. Als internationale multi-campus hogeschool stimuleren we onze studenten om verder te kijken dan hun eigen vakgebied en zo nieuwe kennis te ontwikkelen en te participeren in innovatieve projecten. We creëren een ontmoetingsplaats waar kennisstromen en culturen samenkomen en we nieuwe verbindingen leggen met het werkveld. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Stenden voor kennis die werkt!  

Over LS&T 

Life Sciences & Technology is een samenwerkingsverband tussen NHL Stenden hogeschool en hogeschool Van Hall Larenstein. In dit cluster worden vier bacheloropleidingen aangeboden: Chemische Technologie, Chemie, Biotechnologie en Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek. Het onderwijs vindt plaats op de locatie van Van Hall Larenstein, Agora 1 in Leeuwarden, maar volgt de onderwijsvisie van NHL Stenden. Er wordt op hoofdlijnen ook samengewerkt met de Life Science opleidingen in Emmen, waarbij docenten ook wel eens gevraagd worden een onderwijsmodule op de andere locatie te verzorgen. 

Reageren 

Ben jij de enthousiaste en inspirerende docent die wij zoeken? Stuur je motivatie en CV (in één document) via de sollicitatieknop t.a.v. Femke Tamminga, Teamleider Life Science, onder vermelding van vacaturenummer 3159 ATI. 

Procedure 

Je kunt tot en met 19 juni reageren. De sollicitatiegesprekken worden gepland in week 26 en 27 in Leeuwarden. Deze vacature wordt intern en extern geplaatst, Interne kandidaten met gelijke geschiktheid krijgen voorrang. 

Vragen? 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Sanne Steenbrink, senior docent Chemische Technologie, telnr. 058-2846449. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.