Jurist handhaving

Haal jij voldoening uit het handhaven op het gebied van de Wabo, APV/Bijzondere Wetten, milieu en openbare orde en veiligheid (OOV)? Weet jij de verbinding te leggen tussen vergunningverlening en handhaving?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor ons team VTH zijn wij op zoek naar een betrouwbare en enthousiaste collega voor de functie van

Jurist handhaving
36 uur per week (1,0 fte)

Wat ga je doen?
Je bent een belangrijke schakel in het totale handhavingstraject. Je bent als geen ander op de hoogte van het bestuursrecht. En adviseer je het college van burgemeester en wethouders over toepassing van handhavingsmiddelen in concrete situaties.

Verder:
- Stel je vooraankondigingen en handhavingsbesluiten op;
- Voer je (zienswijze)gesprekken met in- en externe partijen en andere belanghebbenden;
- Vertegenwoordig je het college dan wel de burgemeester bij de commissie bezwaarschriften, de Rechtbank of de Raad van State;
- Geef je juridische ondersteuning en ben je een vraagbaak op het gebied van handhaving aan het bestuur, management en betrokken teams;
- Ben je op de hoogte van de komende wijzigingen in het omgevingsrecht en hebt hier een visie op.

Jouw opleiding en ervaring
• Je beschikt over een afgeronde relevante HBO opleiding
• Je hebt minimaal twee jaar relevante ervaring.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden jou een overeenkomst voor de duur van een jaar, die we bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden verlengen voor onbepaalde tijd.
Het salaris is gewaardeerd op schaal 10 van de Cao Gemeenten met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.009,00 op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals, flexibele werktijden, mogelijkheid voor thuiswerken en een goede pensioenregeling.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Pim Nieboer, Teamleider Vergunning, toezicht en handhaving via 06 15 45 60 40.

Solliciteren
Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 18 juni. Dit kan per e-mail of op een andere creatieve manier, maar in elk geval voorzien van een actueel cv. Je kunt je sollicitatie richten aan sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer RZ23-13.

We kijken uit naar je reactie!

Procedure
Goed om te weten; de eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 21 juni.
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.