Manager Opleidingsomgeving

Functie omschrijving

Om medewerkers op te leiden voor taken die voortvloeien uit de inwerkingtreding van de wet USB wordt binnen de "Opleidingsomgeving Executie" een (tijdelijke) structuur ontwikkeld die toeziet op een inwerktraject, opleiding, instructies en een goede samenstelling van het team (kennis, kunde en ervaring). De benadering is zowel individueel als op teamniveau. Deze medewerkers bestaan uit CJIB medewerkers op verschillende niveaus, professionals van het OM, DJI en andere ketenpartners, jong talent en de zaak-en procesregisseurs.

Om ervoor te zorgen dat de grote opgave voor het CJIB gaat slagen moet voor opleiden en ontwikkelen een kwalitatieve slag gemaakt worden. Om dit doel te bereiken zoeken wij een expert die een opleidingsomgeving opbouwt van begin af aan. En daarbij verantwoordelijk is voor de organisatie van het leren en ontwikkelen binnen het AICE, zodat professionals optimaal kunnen presteren in de keten. Vanuit jouw expertise en onze CJIB visie op leren en ontwikkelen, zorg jij voor een opleidingsomgeving dat bekend staat binnen de Strafrechtketen voor kwaliteit, effectiviteit en de modernste vormen van leren en ontwikkelen. Hierin werk je nauw samen met het reeds bestaande team Leren & Ontwikkelen van het CJIB.

Wij vinden naast visie resultaatgerichtheid ook erg belangrijk. Je geeft leiding aan de opleidingsomgeving en stuurt functioneel een opleidingscoördinator aan.

Positie in organisatie
Je wordt in deze fase geplaatst bij de afdeling HRM, maar je werkt in een projectorganisatie die hiertoe wordt ingericht.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van Opleidingskunde of Onderwijskunde;
 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ruime ervaring (minimaal 5 jaar) als opleidingsadviseur en bent aantoonbaar op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van leren en ontwikkelen;
 • Werkervaring in de strafrechtketen is een pré;
 • Je hebt beleidsmatige ervaring;
 • Je vindt het leuk om te pionieren en te innoveren;
 • Je schakelt makkelijk en op meerdere niveaus;
 • Je bent reisbereid; je werkt 2-3 dagen per week in Leeuwarden en de overige dagen in de regio’s.

Overige competenties
Organisatiesensitiviteit - Bestuurlijke sensitiviteit – Omgevingsbewustzijn – Overtuigingskracht - Plannen en organiseren – Netwerken - Aansturen organisatie - Aansturen groep - Ontwikkelen medewerkers - Reflecteren

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4168,- tot €6249,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden

 • Inschaling vindt plaats op basis van ervaring en definitieve afspraken over de werkzaamheden. De functie moet nog definitief beschreven en gewaardeerd worden.

 • Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 2 jaren, waarbij detachering tot de mogelijkheden behoort.

 • Ben jij enthousiast geworden van deze mooie uitdaging en herken je je in het profiel? Dan ontvangen we graag uiterlijk woensdag 21 augustus 2019 (langer open ivm vakantieperiode) je cv en motivatiebrief.   

 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze procedure wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature