Procesregisseur Executie

Functie omschrijving

Het betreft een echte pioniersrol want deze functie is nog in opbouw. Als Procesregisseur Executie ben je mede verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de executieketen en stuur je gezamenlijk op doorloop-en hersteltijden en resultaatafspraken. Denk hierbij aan de aanlevering van vonnissen en beslissingen in het kader van voorlopige hechtenis of gevangenisstraf met een TBS maatregel van ZM aan OM en OM aan AICE. Vervolgens worden deze beslissingen via het AICE gerouteerd naar de uitvoeringsorganisaties, zoals Dienst Justitiële Inrichtingen of de reclassering.

In de regio werk je nauw samen met partners zoals OM, ZM, DJI en 3RO. Intern werk je nauw samen met de Zaakregisseur Executie en de accountmanager. De Zaakregisseur Executie beschikt over goede inhoudelijke kennis van zowel de strafvorderlijke kant als de tenuitvoerlegging.

Zo werk jij in het lokale driehoeksverband – samen met de coördinator Executie bij het OM en het operationele en logistieke aanspreekpunt bij de rechtbank – aan het verbeteren van doorlooptijden en het verminderen van herstelwerk en uitval in de keten. Jullie inventariseren en analyseren hiertoe knelpunten en initiëren de noodzakelijke acties voor het oplossen hiervan. Jij levert hier van CJIB-zijde de nodige input voor aan en draagt actief bij aan gezamenlijke oplossingen.

Jij weet welke kanalen je hiervoor moet inzetten en welke specialisten je hiervoor moet inschakelen. Kennis van de (in-en externe) organisatie is dus van belang.

Positie in organisatie

Je wordt in deze fase geplaatst bij de nog in te richten werkorganisatie USB/AICE, het Toegewijd Team (CJIB-deel) en kennis– en expertisecentrum horen hier ook bij.

Functie-eisen

Om in deze functie succesvol te kunnen zijn vinden wij het erg belangrijk dat je analytisch sterk bent maar zeker ook een "getting things done mentaliteit" hebt. Wanneer iets buiten jouw bevoegdheid valt maar wel door jou wordt opgemerkt zorg je dat het bij de juiste collega’s belandt. Dit doe jij door te schakelen op meerdere niveaus en tussen verschillende ketenpartners en je past waar nodig je communicatie hierop aan. Daarom is politiek-bestuurlijke sensitiviteit iets dat je goed beheerst. Je voelt je thuis in een regierol waarin je initiatief toont, proactief en nieuwsgierig bent. Belangrijk hierbij is dat je assertief bent, je laat je niet makkelijk uit het veld slaan. En verder:

 • Beschik je over een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld Bedrijfskunde;
 • Beschik je over minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Werkervaring in de strafrechtketen is een pré;
 • Vind je het leuk om te pionieren;
 • Ben je sterk in het presenteren voor een groep:
 • Beschik je over goede adviesvaardigheden;
 • Ben je gericht op samenwerking en het gezamenlijk halen van doelen;
 • Heb je kennis van operationele sturing en logistieke processen;
 • Heb je ervaring met het optimaliseren van processen (Lean);
 • Heb je ervaring in het opstellen van memo’s en schrijf je heldere impactanalyses;
 • Ben je reisbereid; je werkt deels in Leeuwarden en deels in de regio.

Overige competenties

Flexibel – stressbestendig – oplossingsgericht – plannen & organiseren – netwerken (in-en extern) – samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2683,- tot €4313,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden

 • Inschaling vindt plaats op basis van ervaring en definitieve afspraken over de werkzaamheden. De functie moet nog definitief beschreven en gewaardeerd worden.

 • Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 2 jaren, waarbij detachering tot de mogelijkheden behoort.

 • Ben jij enthousiast geworden van deze mooie uitdaging en herken je je in het profiel? Dan ontvangen we graag zsm uiterlijk maandag 2 september 2019 je cv en motivatiebrief. (Deze vacature staat langer open omdat we meer kandidaten zoeken)

 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze procedure wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature