Balans: hét themacongres over Duurzame Inzetbaarheid

Op 12 oktober staat er iets bijzonders te gebeuren: ons derde themacongres komt eraan, en deze keer draait alles om Duurzame Inzetbaarheid met het thema "Balans". Hoe kan een organisatie haar evenwicht behouden te midden van grote uitdagingen? Dat is de vraag waar we ons op gaan richten.

We kijken ernaar uit om jou (opnieuw) te verwelkomen! Dit evenement belooft een schat aan waardevolle momenten te bieden, compleet met inspirerende sprekers, experts en praktische workshops. Natuurlijk is er ook voldoende tijd en gelegenheid om te netwerken en ideeën uit te wisselen.

Het blokkenschema 

Het ochtendprogramma: Aukje Nauta, Guy van Liemt en Pierre Semudenge

Aukje Nauta

Aukje Nauta, psycholoog, auteur en spreker, zal tijdens het congres vertellen over schaamte op de werkvloer. Ze laat zien hoe schaamte de reden kan zijn waarom mensen zichzelf belemmeren. Wanneer je je schaamt, ben je geneigd jezelf te verstoppen en een masker op te zetten. Maar wat als schaamte juist een krachtige motivator zou kunnen zijn? Het feit dat je je schaamt, bewijst immers dat je wilt groeien. Door wetenschappelijk onderzoek, (pijnlijk) herkenbare voorbeelden en praktische oefeningen zal Aukje je laten zien hoe je schaamte kunt omarmen als een krachtbron.

Guy van Liemt

Guy van Liemt, oorspronkelijk bedrijfseconoom, licht de dimensies en factoren toe die de knoppen vormen waarmee een organisatie het werkgeluk kan vergroten. Hij zal laten zien dat werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en algemeen levensgeluk met elkaar verbonden zijn. Het goede nieuws is dat er nog veel potentieel is en nog veel te winnen is. Zowel voor medewerkers als voor organisaties zijn er veel positieve effecten aan het vergroten van het geluk: het rendement van geluk.

Pierre Semudenge

Pierre Semudenge zal tot slot zijn indrukwekkende levensverhaal delen in zijn presentatie getiteld 'Het regent, maar ik word niet nat'. Hij zal vertellen over zijn verleden en hoe hij zich hierdoor niet heeft laten definiëren. Ondanks het doorstaan van een genocide en twee burgeroorlogen, heeft Pierre geleerd dat je niet door de regen hoeft te worden overweldigd, zowel op het werk als in je persoonlijke leven. Hij zal waardevolle inzichten en praktische strategieën delen om duurzaam inzetbaar te blijven, gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Na een inspirerende ochtend gaan we 's middags uiteen in workshopsHier krijg je de kans om te proeven van ons leeraanbod en ga je dieper in op specifieke onderwerpen.

Klik hier voor het overzicht van alle sprekers en workshops

Een waardevolle investering voor de toekomst van jouw organisatie

Het belang van duurzame inzetbaarheid voor organisaties kan niet worden onderschat. Het biedt concurrentievoordeel, stimuleert innovatie en groei, verhoogt productiviteit en prestaties, helpt talent te behouden en bespaart kosten. Door deel te nemen aan ons congres, investeer je in je toekomst én die van jouw organisatie en leg je een stevige basis voor duurzaam succes.

Mis het niet!

Op donderdag 12 oktober zien we je hopelijk op ons congres in de Euroborg in Groningen. Werk je voor een aangesloten Noorderlink organisatie of een samenwerkingspartner? Dan is deelname gratis. Meld je vast aan en verzeker jezelf van een plek!

Aanmelden

Alle themacongressen

Dit is nummer 3 van 4 themacongressen die we in 2023 organiseren. Zet ze vast in je agenda!

1. Bruggen bouwen over Diversiteit & inclusie (28 maart)

2. Leid jij? over leiderschap (6 juli)

3. Balans. Over duurzame inzetbaarheid (12 oktober)

4. Talent: binden en boeien, de toekomst van werk (28 november)