Teammanager

Voor onze FACT-teams in Noordoost-Groningen zoeken wij een slagvaardige en ondernemende

Teammanager
32 - 36 uur per week

Standplaats Winschoten

Wie ben je?

Als teammanager pas je goed bij VNN als je toegankelijk bent en Oplossingsgericht Werken en de principes van Persoonlijk Leiderschap (Covey) in je werkwijze meeneemt. Dit is wat onze cultuur kenmerkt. Je bent in staat om medewerkers te ondersteunen zodat ze zich kunnen (blijven) ontwikkelen. Je bent betrokken en voelt je verantwoordelijk voor het behouden van een veilige werkomgeving waarin medewerkers geïnspireerd zijn om te werken aan verbeteringen binnen de zorg. Onderlinge en externe samenwerking hebben we hoog in het vaandel en daar moet je een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Als teammanager heb je overzicht over processen en kun je (bij-) sturen voor het soepel verlopen daarvan. Het kost je weinig moeite om de verantwoordelijkheid te nemen voor een goede bedrijfsvoering. Het werken als teammanager in een complexe omgeving vraagt van je dat je makkelijk kunt schakelen tussen verschillende leiderschapsrollen en de verbinding hiertussen kan leggen. Daarnaast is het belangrijk dat je verbinding hebt met de regio Noordoost-Groningen. Je weet wat hier speelt en bent op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wat wordt jouw nieuwe werkplek?

De FACT/Methadon-teams in Noordoost-Groningen (locaties Winschoten, Hoogezand, Delfzijl en Stadskanaal) opereren in een groot gebied met een diverse cliëntenpopulatie. De teams bestaan uit enthousiaste, deskundige en ambitieuze professionals van verschillende disciplines. Gezamenlijk zetten ze de schouders eronder om de beste zorg aan onze cliënten te geven. Er is veel betrokkenheid bij de organisatie en de cliënten.
Binnen VNN speelt op dit moment een proces van herinrichting, waarbij je als teammanager nauw wordt betrokken.

Wat is je rol als teammanager?

Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de teams. Je zorgt voor de verbinding en bevordering van de samenwerking binnen en tussen de teams. De medewerkers werken met een grote mate van zelfstandigheid, waarbij jij ondersteuning biedt naar persoonlijk leiderschap en professionele autonomie. Je creëert optimale randvoorwaarden voor goede cliëntenzorg en stimuleert de ontwikkeling van medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor de resultaten van de teams en zorgt voor een gezonde bedrijfsvoering.
VNN werkt veel samen met andere partijen en in die samenwerking leveren wij als organisatie een belangrijke bijdrage aan gezamenlijke doelgroepen. Als teammanager heb je dan ook een verbindende en tactische rol in contacten met gemeenten en ketenpartner Je signaleert relevante ontwikkelingen in de regio en speelt hierop in.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een afgeronde zorgopleiding op hbo-niveau, aangevuld met een managementopleiding.
 • Je hebt ervaring met leidinggeven aan multidisciplinaire teams. Je weet teamleden te enthousiasmeren, het beste uit ze te halen en ze in beweging te houden.
 • Je hebt een werkhouding waarin je initiatieven en beslissingen neemt en vindingrijk en creatief bent in het oplossen van problemen. Je staat open voor feedback.
 • Conflictsituaties kun je hanteren, met weerstand kun je omgaan en je kunt draagvlak creëren.

En verder:

 • Kun je goed bewegen in interne en externe samenwerkingsrelaties en toon je hierin ondernemerschap.
 • Kun je een boodschap helder overbrengen, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent transparant in je communicatie.
 • Kun je goed plannen en organiseren en heb je een heldere lange- en kortetermijnvisie
 • Onderschrijf je het belang van een gezonde leefstijl en het beleid van VNN van een volledig rookvrije organisatie.

Wat bieden wij je?

 • Betrokken en deskundige medewerkers in jouw teams. Een organisatiecultuur waarin samenwerken, Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk leiderschap belangrijke aspecten zijn.
 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap.
 • Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ thema’s en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz. 
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een salaris conform functiegroep 60.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?
Voor meer informatie kun je bellen met Anton Appelo, regiodirecteur Groningen/Drenthe, telefoon 06 10076390.

Heb je interesse?
Je kunt reageren t/m 21 augustus 2022 via de button.

Solliciteren

De selectiegesprekken worden gehouden op dinsdag 30 augustus 2022.

Onderdeel van de aanstellingsprocedure is het inwinnen van referenties en dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.