Senior Adviseur Kwaliteit en Strategie

Verslavingszorg Noord Nederland zoekt een

Senior Adviseur Kwaliteit en Strategie
32 – 36 uur

Wie zoeken we?

Je bent een gedreven adviseur gericht op kwaliteit en strategie. Je hanteert hoge kwaliteitsnormen en stimuleert je omgeving om ook aan deze normen te voldoen.

Met jouw ervaring weet je als geen ander het kwaliteitsmanagement van VNN verder te professionaliseren en te verstevigen. Je bent een stevige gesprekspartner op tactisch en strategisch niveau. Je draait je hand niet om voor het aansturen van complexe verbetertrajecten. Je hebt een resultaatgerichte instelling en zoekt verbinding en samenwerking.

Waar ga je aan de slag?

Je maakt onderdeel uit van het beleidsteam onder aansturing van de directeur Beleid & Communicatie met een rechtstreekse functionele lijn naar de Raad van Bestuur. De afdeling Beleid adviseert en ondersteunt het directieteam en behandelaren op het gebied van zorginhoudelijk beleid, kwaliteit en innovatie. Het team Beleid bestaat uit 6 beleidsadviseurs, een relatiebeheerder, een projectleider E-Health, een klachtenfunctionaris en een secretaresse.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor project- en programmamanagement van vraagstukken op het gebied van kwaliteit, veiligheid en verbetering van de zorg aan cliënten en hun naasten. Je rol hierin is aansturen, begeleiden en coördineren. De vraagstukken betreffen vaak complexe projecten en verandertrajecten op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.
 • Je hebt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kwaliteits- en veiligheidsbeleid. Hierin adviseer je het management en op pragmatische wijze begeleid en ondersteun je bij het implementeren en borgen van de ontwikkelingen in het primaire proces van de dienstverlening.
 • Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het kwaliteitsmanagementsysteem. Je signaleert knelpunten, toetst en voert verbeteringen door.
 • Op proactieve wijze signaleer je relevante ontwikkelingen in de interne en externe omgeving en adviseert hierover aan de Raad van Bestuur en het directieteam.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op WO-niveau, bijvoorbeeld Kwaliteit/Beleid en Zorg.
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring op het gebied van strategische advisering en kwaliteitsmanagement in de zorg. Bij voorkeur heb je ook ervaring met het analyseren en verbeteren van zorgprocessen. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving in de zorg, kwaliteitsmanagementinformatie en risicomanagement.
 • Je hebt ervaring met verandertrajecten en complexe processen. Je hebt een onderzoekende proactieve houding, vraagt door en weet op analytische wijze complexiteit te reduceren.
 • Je werkt zelfstandig, neemt initiatief en bent resultaatgericht. Je houdt van een uitdagende agenda.
 • Je bent een verbinder die waardeert wat er is én met een goede dosis positieve energie in staat is om anderen mee te nemen in veranderingen.
 • Je hebt een vlotte pen en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent een collegiale teamspeler en kunt anderen enthousiasmeren en inspireren. Je bent goed benaderbaar, prettig in het contact op verschillende niveaus. Je bent een transparante en betrouwbare partner.
 • Je onderschrijft het belang van een gezonde leefstijl en het beleid van VNN van een volledig rookvrije organisatie.

Wat bieden wij je?

 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ-thema’s en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz. 
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een salaris conform functiegroep 60/65, afhankelijk van je ervaring.
 • Een dienstverband eerst voor de duur van een jaar met de intentie van een vast dienstverband.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je bellen met Eveline Molenaar, directeur Beleid & Communicatie, telefoon 06 22970417.

Solliciteren?

Je kunt reageren tot 17 januari 2022 via de knop ‘solliciteer direct’ in de vacaturetekst op onze website.

De sollicitatiegesprekken worden gehouden op donderdag 27 januari 2022.

Onderdeel van de aanstellingsprocedure is het inwinnen van referenties en dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaat.

Solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over VNN

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) is de organisatie voor verslavingszorg in de 3 noordelijke provincies. Er werken ruim 1000 medewerkers, verspreid over circa 45 locaties. Deze medewerkers zetten zich dagelijks met hart en ziel in om onze cliënten én hun naasten perspectief te bieden op meer kwaliteit van leven. Ons aanbod varieert van preventie tot poliklinische zorg, van Begeleid en Beschermd Wonen tot forensische zorg en van specialistische klinische zorg tot reclassering. We doen wetenschappelijk onderzoek en geven training en nascholing aan professionals. Door de omvang van het werkgebied heeft VNN een grote betrokkenheid bij maatschappelijke ontwikkelingen in de noordelijke én landelijke regio.

Binnen VNN staat de mens centraal, zowel de cliënt als de medewerker. VNN kenmerkt zich dan ook als een platte organisatie met een informele sfeer. Medewerkers krijgen volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Bij alles wat we doen is oplossingsgericht werken het uitgangspunt. Kijk voor meer informatie op onze website: https://www.vnn.nl/