Manager Poliklinieken Friesland

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) biedt hulp aan mensen met een verslaving, ongeacht ernst of leeftijd. Zij hebben vaak een complex en ingrijpend verleden, waarbij ze in aanraking zijn gekomen met verslavende middelen of gedrag.

Hulpverleners van VNN sluiten aan bij onze cliënten. We houden vol en werken met hen aan de verslaving, lichamelijk welzijn, psychische problemen en sociaal, relationeel en maatschappelijke problemen. Dit doen we vanuit het perspectief van herstelgericht werken en gezonde leefstijl. 

Als manager draag jij je steentje bij om de organisatie en de behandeling kwalitatief steeds te verbeteren. Heb je naast deze managementambitie ook hart voor de verslavingszorg? Dan is deze vacature voor jou.

manager poliklinieken Friesland

32 - 36 uur per week

Op de poliklinieken werken multidisciplinaire teams, die bestaan uit verslavingsartsen, psychologen, verpleegkundigen en ambulant hulpverleners. De cliënten komen met name naar de locatie voor behandeling. Er wordt veel samengewerkt met andere afdelingen, zoals de klinieken en outreachende teams.

Wie ben je?

  • Je bent geïnteresseerd in wat de teams inhoudelijk doen. Een open werkhouding waarin je initiatieven en (creatieve) beslissingen neemt. Je staat open voor feedback zowel geven als ontvangen. Je kunt conflictsituaties met cliënten en/of medewerken hanteren. Waarbij je met weerstand kunt omgaan en draagvlak creëert.
  • Je hebt een enthousiaste en betrokken wijze van leidinggeven en denkt in oplossingen in plaats van problemen, vanuit de methodiek Oplossingsgericht Werken. Je stimuleert teamleden tot professionele autonomie vanuit gedachtegoed Persoonlijk Leiderschap (Covey). Ervaring met leidinggeven aan multidisciplinaire teams in de zorg is belangrijk.
  • Je kunt goed het overzicht houden over processen en zo nodig (bij-)sturen voor het soepel verlopen daarvan. Je signaleert relevante interne en externe ontwikkelingen, doet voorstellen voor aanpassing van beleid en levert daarbij een bijdrage aan het verder ontwikkelen van (nieuw) afdelingsbeleid. In de samenwerking met ketenpartners heb je een verbindende en tactische rol. Goede plannings- en organisatievaardigheden, met een heldere korte- en langetermijnvisie zijn belangrijk.
  • Je bent in staat een boodschap helder over te brengen, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt ook sturen op een balans tussen financiële huishouding, goede kwaliteit van hulpverlening en een gezond werk en opleidingsklimaat voor medewerkers.

Wat is je rol?

Als manager geef je leiding aan teams van behandelaren, waarbij je zorgt voor de verbinding en samenwerking. Je bent verantwoordelijk voor de resultaten van de afdeling. 

De medewerkers werken met een grote mate van zelfstandigheid en jij biedt hierin ondersteuning naar persoonlijk leiderschap en professionele autonomie. Je creëert optimale randvoorwaarden voor goede cliëntenzorg en stimuleert de ontwikkeling van medewerkers. Je bewaakt het juiste evenwicht tussen de zorg en de bedrijfsvoering. In de samenwerking met ketenpartners heb je een verbindende en tactische rol. Je signaleert relevante interne en externe ontwikkelingen, doet voorstellen voor aanpassing van beleid en levert daarbij een bijdrage aan het verder ontwikkelen van (nieuw) afdelingsbeleid.

Waar kom je te werken?

De poliklinieken in Friesland kun je vinden in Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Het team van de poliklinieken is multidisciplinair samengesteld en bestaat uit betrokken en deskundige medewerkers. VNN heeft een cultuur waarin informeel samenwerken, Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk leiderschap belangrijke aspecten zijn.

De hulpverlening van de polikliniek is vooral gericht op behandeling en herstel naar volwaardige participatie in de samenleving. Er wordt tevens verdiepende diagnostiek verricht en er worden diverse vormen van hulpverlening aan cliënten gegeven, zowel individueel als in groepen.

Leeuwarden en Heerenveen zijn je standplaatsen.

Wat bieden wij je?

  • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap.
  • Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op inhoudelijke thema’s en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz. 
  • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een salaris conform functiegroep 60.
  • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?

Voor meer informatie kun je tot 1 augustus en vanaf 22 augustus bellen met Erwin Beers, directeur regio Friesland en West-Drenthe, telefoon 06 – 13220210 en tussen 1 augustus en 22 augustus kun je bellen met Anton Appelo, directeur regio Groningen en Oost-Drenthe, telefoon 06 10076390.

Solliciteren


Stuur je motivatiebrief en curriculum vitae vóór 1 september 2022 via de button. De selectiegesprekken worden gehouden op 15 september 2022.

Onderdeel van de aanstellingsprocedure is het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

.