Medisch Maatschappelijk Werker

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Je bent onderdeel van een multidisciplinair team (maatschappelijk werkers, psychiaters, artsen en verpleegkundigen). Je werkt op dynamische afdelingen waarin je samen met je team patiënten met een open vizier tegemoet treedt en zorgt voor een (behandel)klimaat en sfeer waarin onze patiënten zo goed mogelijk kunnen herstellen.
In de acute zorg is de beschikbaarheid van maatschappelijk werk essentieel, en dat je je snel kunt schakelen en handelen.

Het UCP
Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) heeft kwaliteit en inspiratie hoog in het vaandel staan. Wij combineren universitaire taken en ambities met klinische expertise op hoog niveau. Ons topreferente aanbod omvat gespecialiseerde zorgprogramma’s voor patiënten met stemmings- en angststoornissen, psychotische stoornissen, combinaties van psychiatrische en somatische ziekten en psychiatrische stoornissen bij ouderen. Via de psychiatrische consultatieve dienst, het team medisch psychologen en de Medisch Psychiatrische Unit is er intensieve betrokkenheid bij de behandeling van patiënten op andere afdelingen van het UMCG. Tevens nemen wij ons aandeel in de acute zorg; dit omvat poliklinische spoedbeoordelingen, acute deeltijdbehandeling en acute opname op open of gesloten voorzieningen. Voor de behandeling van complexe patiënten en voor consultatie en advies voelen wij ons nadrukkelijk verbonden met GGZ-partners, huisartsen en andere specialisten. Dit geldt ook voor kennisoverdracht en het samenwerken in opleiding en patiëntgebonden onderzoek. Ons wetenschappelijk onderzoek combineert klinische, epidemiologische en neurobiologische invalshoeken met als doel een beter begrip van het ontstaan, het beloop en specifieke ziektemechanismen bij psychiatrische stoornissen. In aansluiting daarop doen we onderzoek naar nieuwe, meer effectieve en gepersonaliseerde behandelingen van patiënten en werken we samen met onderzoeksgroepen in binnen- en buitenland. In het UCP werken ongeveer 570 gedreven en betrokken medewerkers voor wie het ontwikkelen en overdragen van kennis en vaardigheden aan jonge professionals een aantrekkelijk onderdeel vormt van het werken in een universitaire setting. Patiëntenparticipatie en multidisciplinaire samenwerking zijn essentiële kenmerken van het UCP. Het UCP heeft vijf afdelingen:
- Crisis, Deeltijd en Opname (CDO);
- Soma en Psyche;
- Psychose;
- Stemmings- en Angststoornissen;
- Ouderenpsychiatrie.

Lees meer informatie over het werken bij het UCP: Werken bij het Universitair Centrum Psychiatrie.
Medio 2024 zal het UCP verhuizen naar een nieuw gebouw dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Functiebeschrijving

- Als medisch maatschappelijk werker is jouw rol essentieel in de behandeling van patiënten.
- Je biedt psychosociale ondersteuning aan patiënten, hun partners en/of familieleden.
- Je geeft waar nodig psycho-educatie.
- Je onderzoekt wat de patiënt in het sociale systeem nodig heeft en wat er zoal geregeld moeten worden ten aanzien van de opvang van kinderen/partners en van werk, inkomen en/of huisvesting.
- Je helpt ze daarbij, ook met het regelen van praktische zaken.Je verzorgt periodiek familie-avonden en bijeenkomsten voor familieleden van patiënten.
- Je verkort de opnameduur van patiënt door contact te leggen met ketenpartners en instanties.

Wat vragen wij

- Je hebt een diploma HBO Social Work of gelijkwaardig diploma.
- Je vindt het een uitdaging te werken in een soms onvoorspelbare omgeving waarin snel schakelen vereist is.
- Je hebt aantoonbare affiniteit in het werken met kwetsbare mensen.
- Je kunt denken en werken vanuit een systeemgerichte benadering.
- Je kunt zelfstandig werken in een multidisciplinair team.
- Je participeert in alle overlegvormen van de afdeling.
- Je hebt belangstelling voor en ervaring met de klinische behandeling van patiënten met diverse psychiatrische problematiek.
- Je hebt een duidelijke visie op de rol van het maatschappelijk werk in de psychiatrische hulpverlening.
- Je hebt kennis van de psychiatrische hulpverlening en de sociale kaart.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst 32 uur per week voor een jaar. Je salaris bedraagt maximaal € 5.272,- bruto per maand (schaal 9M ), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Het UCP bied je een functiegebonden budget voor bij- en nascholing. Daarnaast biedt het UMCG een aantrekkelijke CAO á la carte waarin je onder anderen extra verlofuren kunt kopen en gebruik kunt maken van fiscale regelingen zoals het fietsplan. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Maria van Dijk (050) 361 2087
m.l.l.van.dijk@umcg.nl Richard Verschure 06 5525 6489
r.g.m.verschure@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 22 februari 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier