Teamleider Centrale Zorgadministratie

Afdeling

Centrale Zorgadministratie

Werkomgeving

De Centrale Zorgadministratie (CZ) implementeert wijzigingen in wet- en regelgeving NZa en draagt (pro-)actief bij aan de doorontwikkeling hiervan. We voeren zowel in het kader van de verantwoording aan zorgverzekeraars (Horizontaal Toezicht & Materiele controles) als vanuit onze eigen motivatie analyses en correcties uit op de registratie en declaratie van geleverde zorg. We zijn scherp op verbetermogelijkheden en focussen altijd op meerwaarde. We werken samen in een (pro)actieve, adviserende en ondersteunende rol binnen en buiten onze afdeling. Hierin zijn wij de drijvende kracht achter juiste, volledige en tijdige registratie en declaratie van geleverde zorg en het optimaliseren van de administratieve organisatie behorende bij het zorgproces.

Functiebeschrijving

Als Teamleider binnen de Centrale Zorgadministratie ben je een essentiële schakel. In een dynamische omgeving vol ontwikkelingen die vraagstukken rondom patiëntenzorg, wet- en regelgeving en daarbij behorende financiering en bekostiging opleveren, geef je leiding aan bevlogen vakbekwame adviseurs, dbc coördinatoren en dbc medewerkers (circa 40 fte). Je houdt organisatiedoelen in het vizier, hebt oog voor verschillende teamleden en hun kwaliteiten en stimuleert een optimale samenwerking binnen een prettig werkklimaat.

In de functie ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team inclusief alle voorkomende personele aspecten. Hierbij staan ontwikkeling van het team en het individu centraal. Jouw coachende vaardigheden komen goed van pas bij jaargesprekken, beoordelingsgesprekken en inzetbaarheidsgesprekken. Je vertaalt strategie naar operatie, borgt de bedrijfsvoering en onderhoudt relevante contacten binnen het UMCG en daar buiten.

Wat vragen wij

Wij zijn op zoek naar een teamleider die onze dienstverlening niet alleen verder optimaliseert, maar ook zorgt voor inspiratie en verbinding. Van jou verwachten we ervaring in een leidinggevende en coachende rol. Je voelt je thuis in het aansturen van een divers team en je hebt affiniteit met ons vakgebied. Daar waar kennis en ervaring ontbreekt , ben je bereid je hierin te verdiepen en je de context van het vakgebied eigen te maken. Je bent in staat om de ontwikkeling van zowel het team als het individu te stimuleren en draagt zorg voor de voortgang en kwaliteitsverbetering. Je bent organisatiesensitief en in staat om snel relaties op te bouwen met sleutelfunctionarissen zowel binnen het financiële domein als breder in de UMCG organisatie. Je hebt ervaring met veranderprocessen en projectmatig werken. Je bent een inspirerende persoonlijkheid die lef en initiatief toont, verbindt en ruimte geeft. Je weet wat er speelt in de organisatie, beschikt over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden en een nuchtere blik.

- WO werk- en denkniveau
- Minimaal 5 – 10 jaar relevante leidinggevende en coachende ervaring
- Aantoonbare ervaring in genoemde werkzaamheden, binnen of buiten de zorg
- Kennis van financiën in de zorg, wet- en regelgeving NZa en de dbc-systematiek is een pré

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

We heten je graag welkom in ons team, in een uitdagende werkomgeving met gedreven collega’s.
De standplaats is Groningen, deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 32 tot 36 uur per week voor een jaar met uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal € 6.986,- bruto per maand (schaal 12 ), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Suzanne Geerts 06 5525 7222
s.l.geerts@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 26 februari 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier