Arts-onderzoeker Hartfalen HFpEF

Afdeling

Hartcentrum

Werkomgeving

Het UMCG biedt een unieke werkplek in de wereld van wetenschappelijk onderzoek. Problemen die cardiologen in de praktijk ervaren, worden vertaald naar wetenschappelijk onderzoek. Met de onderzoeksresultaten verbeteren ze de patiëntenzorg. Het UMCG is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en tevens de grootste werkgever van Noord-Nederland. Ruim 12.000 professionals werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs. Het hartcentrum bestaat uit de afdelingen cardiologie en cardiothoracale chirurgie en is één van de grotere universitaire hartcentra van Nederland en één van de landelijke centra voor de behandeling van patiënten met een aangeboren hartafwijking.

Functiebeschrijving

Je gaat aan de slag op de afdeling cardiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen, UMCG. Een dynamische afdeling waar onderzoek en de praktijk in elkaar vervlochten zijn. Als promovendus sluit je je aan bij de hartfalenonderzoeksgroep en werk je aan klinische studies onder begeleiding van nationale én internationale experts op dit vakgebied. Daarnaast zul je nauw samenwerken met MRI-specialisten van het Medical Imaging Center, UMCG.

Je werkt hierbij in teamverband samen met andere disciplines (zoals radiologen, inspanningsfysiologen, epidemiologen en biologen). Ons internationale netwerk stelt je in staat om samen te werken met onderzoekers over de hele wereld en internationale werkbezoeken en conferenties zijn hiervan een logisch gevolg.

Functie inhoud
Hartfalen is een ernstige aandoening waar patiënten vaak onnodig aan lijden, omdat het pas laat wordt ontdekt. Dit geldt vooral voor onzichtbaar hartfalen, waarvan de diagnose complex en uitdagend is. We hebben een techniek ontwikkeld waarbij patiënten in een MRI-scanner fietsen, zodat we de hartfunctie tijdens inspanning nauwkeurig kunnen evalueren. Wij hopen hiermee onzichtbaar hartfalen zichtbaar te maken, wat een doorbraak zou betekenen in de diagnose van deze aandoening.

Als arts-onderzoeker krijg je de verantwoordelijkheid voor de praktische uitvoering van klinisch onderzoek naar deze techniek. Denk hierbij aan patiënten werving en -begeleiding, het uitvoeren en analyseren van MRI-scans, en het bijdragen aan de publicatie van onderzoeksresultaten. Hiermee doe je vaardigheden op die van pas kunnen komen tijdens de rest van jouw carrière.

Wat vragen wij

- Je hebt de studie geneeskunde (bijna) afgerond en hebt interesse in cardiologie en inspanningsfysiologie.
- Je hebt bij voorkeur onderzoekservaring, maar dit is niet absoluut noodzakelijk.
- Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, ook in het Engels.
- Je bezit teamspirit maar kunt tevens zelfstandig werken.

Graag in uw CV de namen en contactinformatie van minimaal twee referenties vermelden en een korte biosketch toevoegen. Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Als arts-onderzoeker / promovendus (met interesse in de cardiologie) biedt het UMCG je volop mogelijkheden om je interesses te volgen en je talent de ruimte geven! Bovendien is bij gebleken geschiktheid jouw kans op toelating tot de opleiding tot cardioloog groot (bijna honderd procent!).
Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week voor een jaar en totale duur van 3 jaar (promotietraject). Het salaris bedraagt maximaal € 5.292,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Daan Westenbrink
b.d.westenbrink@umcg.nl Dr. Laura Meems
l.m.g.meems@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 13 februari 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier