Fysiotherapeut Revalidatie

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

In het UMCG Centrum voor Revalidatie revalideren volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking als gevolg van een ziekte, ongeluk of aangeboren aandoening. Hun doel is zo zelfstandig mogelijk te leven. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig gebied. Vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur werken 650 collega’s nauw met elkaar samen om de best mogelijke zorg te bieden. Altijd om de patiënt te ondersteunen in het behalen van zijn of haar persoonlijke doelen. Patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit staan hoog in het vaandel.

Het centrum bestaat uit locatie Beatrixoord in Haren en de polikliniek Revalidatiegeneeskunde in Groningen. In het centrum vinden zowel klinische als poliklinische revalidatiebehandelingen plaats voor patiënten met chronische ziekten zoals hart-, vaat- en longziekten of diabetes. Maar ook aandoeningen op het terrein van revalidatiegeneeskunde, zoals dwarslaesies, amputaties en niet aangeboren hersenletsel.

Het Centrum voor Revalidatie werkt nauw samen met de medische afdelingen Longgeneeskunde, Endocrinologie en Cardiologie en Revalidatiegeneeskunde op het gebied van behandeling, onderzoek en onderwijs. Ook is er nauwe samenwerking met andere ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio en de Rijksuniversiteit Groningen.

Binnen de longrevalidatie van het cluster Chronisch Zieken revalideren patiënten, zowel klinisch als poliklinisch, met verschillende longaandoeningen. Patiënten krijgen een interdisciplinair behandelplan met medische, fysieke en psychosociale behandelmogelijkheden. Een revalidatietraject duurt negen of tien weken en kan zowel klinisch als poliklinisch plaatsvinden. Fysiotherapeutische behandelingen bestaan uit groepstherapieën zoals kracht-, fiets- en looptraining en individuele therapieën zoals ademtherapie, neuromusculaire electrostimulatie en coaching van beweeggedrag. Daarnaast maakt de fysiotherapeut deel uit van de vakgroep fysiotherapie. Als fysiotherapeut binnen het cluster chronisch zieken wordt verwacht dat je breed inzetbaar bent en werkzaamheden voor meerdere teams (hart/long/diabetes) uit kunt voeren met de longrevalidatie als thuisbasis.

Functiebeschrijving

- Je maakt deel uit van een assessment waarbij je klinische testen uitvoert en intakes afneemt.
- Je begeleidt en behandelt klinische en poliklinische patiënten met complexe problematiek.
- Je neemt deel aan het interdisciplinaire patiëntenoverleg en andere relevante overlegvormen.
- Je draagt bij aan een goede taakverdeling en bedrijfsvoering.
- Je durft verantwoordelijkheid te nemen in de behandeling van de patiënt en deze uit te dragen naar het team.
- Je draagt bij aan goede ketenzorg.

Wat vragen wij

- Je hebt affiniteit met de bovengenoemde diagnosegroep.
- Je bent nieuwsgierig en leergierig.
- Je hebt ervaring of bent bereidt je kennis te vergroten op het gebied van ontspanning en ademhalingsoefeningen.
- Je geeft patiënten het gevoel dat ze welkom zijn en gewaardeerd worden, vanuit de UMCG-visie ‘Zie de mens’.
- Je kunt begrijpelijk (schriftelijk en mondeling) communiceren.
- Je hebt affiniteit met motiverende gespreksvoering en kunt patiënten stimuleren om regie te nemen over het revalidatietraject
- Je hebt affiniteit met een derdelijns setting.
- Je werkt met patiënten en collega’s samen vanuit een positieve en professionele grondhouding.
- Je bent in het bezit van een HBO-diploma Fysiotherapie en bent BIG geregistreerd.
- Relevante werkervaring met individuele en groepsbehandelingen zijn een pre.
- Je hebt een initiatiefrijke en flexibele instelling met betrekking tot mensen, veranderingen en dienstrooster.
- Je kunt je omgeving inspireren en als teamspeler initiatieven nemen.
- Je kunt zowel zelfstandig als in interdisciplinair teamverband werken.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 februari 2024 t/m 30 september 2024 voor 32 uur. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte kan het contract daarna worden verlengd.

Je salaris bedraagt maximaal € 5.272,- (schaal 9M) bruto per maand afhankelijk van ervaring en op basis van een fulltime aanstelling.Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Margreet Wielinga 06 2565 1048

Daniëlle Koetje 06 2565 1514

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 13 december 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier