Verpleegkundig specialist en/of Physician assistant

Afdeling

Hartcentrum

Werkomgeving

In het Hartcentrum zijn alle afdelingen ondergebracht die te maken hebben met de diagnostiek en de behandeling van hartziekten en de chirurgische therapie voor hart- en longziekten. Naast een polikliniek, functiecentrum en een afdeling Hartcatherisatie zijn er twee verpleegeenheden: Cardiologie B1VA, Cardiothoracale chirurgie op C2VA en de afdeling Hartbewaking (CCU) maakt de eenheid compleet. In het Hartcentrum zijn ongeveer 25 verpleegkundig specialisten en physician assistants werkzaam. Op de afdeling cardiothoracale chirurgie zijn in totaal 6 verpleegkundig specialisten en physician assistants werkzaam, daarnaast is er momenteel 1 physician assistant in opleiding.

Cardiothoracale chirurgie
Op de afdeling Cardiothoracale chirurgie behandelen we patiënten met aandoeningen aan en in de thorax. Dit zijn het hart, de longen, de grote bloedvaten in de borstholte en de borstwand. Voorbeelden van ingrepen zijn:
- CABG (met of zonder hartlongmachine);
- hartklepreparatie en/of -vervanging;
- longoperatie (thoracotomie of via VATS);
- pectus correctie;
- aortachirurgie ;
- congenitale hartchirurgie bij volwassenen.

Functiebeschrijving

- Als verpleegkundig specialist of physician assistant ondersteun je de medisch specialisten door zelfstandig gedelegeerde medische taken te verrichten. Je werkterrein betreft het specialisme cardiothoracale chirurgie binnen het hartcentrum van het UMCG.
- Je verleent zelfstandig specialistische, geprotocolleerde medische zorg aan cardiothoracale chirurgische patiënten op de verpleegafdeling en pre-operatieve polikliniek.
- Je werkt, in zeer nauw contact, samen met de medisch specialisten en het verpleegkundig team.
- Je geeft functionele aanwijzingen aan verpleegkundigen die werkzaam zijn op de verpleegafdeling.
- Je ontwikkelt, coördineert en initieert beleid vanuit de eigen specifieke deskundigheid.
- Je participeert in nieuwe ontwikkelingen en onderzoek binnen cardiothoracale chirurgie.

Naast de directe patiëntenzorg zal je inzetbaar zijn voor taken ter bevordering van het onderwijs, research, management en zorgkwaliteit, afhankelijk van je expertise en interesses.

Wat vragen wij

- Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist (VS) of physician assistant (PA).
- Je beschikt, bij voorkeur over enkele jaren werkervaring, in de uitvoering van patiëntenzorg als VS of PA bij voorkeur in de cardiothoracale chirurgie. Indien je geen ervaring in het specialisme hebt maar wel je interesse heeft dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
- Je bent een enthousiaste, efficiënt en nauwkeurig werkende collega, die graag in teamverband werkt.
- Je kunt daarnaast ook zelfstandig werken en in de dagelijkse praktijk jouw eigen grenzen en competenties aangeven.
- Je hebt een actieve houding en wilt met veel plezier een bijdrage leveren aan het ketenproces van de patiëntenzorg.
- Je bent analytisch en oplossingsgericht. Ook kun je omgaan met stressvolle situaties en ben je dus stressbestendig.
- Je hebt een brede interesse en bent bereid je te verdiepen in diverse cardiothoracale aandoeningen, waaronder congenitale cardiochirurgie.
- Je beschikt over sterkte communicatieve en organisatorische vaardigheden, waaronder mondelinge en schriftelijke communicatie.
- Je kunt goed plannen en organiseren en vindt het een uitdaging om mee te denken met de ontwikkelingen van de organistie en het specialisme.
- je bent bereid weekenddienst te draaien.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij het UMCG voor 28-36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 5.789,- bruto per maand (schaal 10M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met één van de onderstaande contactpersonen.

Voor vragen over de functie
Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Neem gerust contact op met je toekomstige collega’s over inhoudelijke vragen. Ook voor een meeloop dag(deel) kun je contact opnemen met:
- Frieda Janssen (Verpleegkundig specialist CTCH) intern 14447 (afwezig: 25-12-2023 t/m 05-01-2024)
- Mark van der Stadt (Physician assistant CTCH) intern 46125 (deels aanwezig in de herfstvakantie)
Via UMCG centrale 050-3616161 en vragen om door te verbinden met Frieda Janssen of Mark van der Stadt.

Voor vragen over het contract kun je terecht bij Akkelyn Hoekstra, hoofdverpleegkundige UMCG Cardiothoracale chirurgie afdeling C2
06 2565 0692 /intern 11710 (woensdags afwezig en 01-01 t/m 05-01 afwezig).

Meer informatie

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 7 januari 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier