Anesthesiemedewerker in opleiding (start maart 2024)

Afdeling

Anesthesiologie

Werkomgeving

Je gaat direct in de praktijk aan de slag gaat en volgt gemiddeld 1 dag per week onderwijs voor de opleiding aan het Wenckebach Instituut in Groningen. Jij hebt zelf de regie op de snelheid waarin je de opleiding doorloopt. De gemiddelde duur is ongeveer 2,5 jaar. Tijdens je opleiding staat zelfsturing centraal en komen alle verschillende beroepsactiviteiten van laag- tot hoogcomplex aan de orde. Het toetsen van beroepsactiviteiten en kennis vindt zowel in de praktijk als bij het Wenckebach Instituut plaats. Jij bent in de lead en verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van je eigen leer- en ontwikkelroute. Uiteraard kun je rekenen op ondersteuning en begeleiding door praktijkbegeleiders en vaste werkbegeleiders. We doen er alles aan om jou de opleiding succesvol te hepen doorlopen.

Functiebeschrijving

Voor en tijdens de operatie ben je medeverantwoordelijk voor de anesthesie, het bedienen van de beademingsmachine en allerlei bewakingsapparatuur. Jij houdt de vitale functies van de patiënt in de gaten en speelt daar op in. Dat betekent dat je verschillende soorten medicijnen toedient als dat nodig is. Je moet daarom ook veel weten van farmacologie en interesse hebben in werken met apparatuur. Voorafgaand en tijdens de operatie begeleidt je patiënten, geef je uitleg en stel je ze gerust. Pijnbestrijding en reanimatie zijn ook onderdeel jouw werk. Door ontwikkelingen op technologisch, medisch en zorginhoudelijk gebied is ons werk complexer geworden en hebben we meer verantwoordelijkheden. Een leergierige houding om beroepsinhoudelijke kennis, vaardigheden en technisch inzicht te kunnen blijven ontwikkelen en toe te passen is daarom een must.

Wat vragen wij

- Je bent zelfstandig en proactief. Dat helpt je je werk en studie te organiseren.
- Je durft te vragen, zodat je de informatie en begeleiding krijgt die jij nodig hebt.
- Je hebt interesse in anatomie en medische techniek.
- Je bent nauwkeurig, kunt snel handelen en durft zelfstandig kritische beslissingen te nemen.

De situatie van een patiënt kan snel veranderen. Ook dan houd je je hoofd koel, weet wat er moet gebeuren en wat jouw rol is. Je communiceert duidelijk om snel zaken te organiseren.

Je minimale vooropleiding:
- een MBO-4 diploma, bij voorkeur in de gezondheidszorg;
- een HAVO diploma, bij voorkeur profiel N&T of eventueel N&G.

Werk je al een aantal jaren in de gezondheidszorg en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ook dan nodigen we je uit te solliciteren!

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Als je in dienst komt ontvang je vanaf dag 1 salaris én betalen we de opleiding en studiematerialen.

Jij wilt aan de slag
Heb je nog vragen over de functie of de opleiding? Stuur een e-mail met je vraag naar een van onderstaande contactpersonen:
Niels Rietveld, emailadres: n.rietveld@umcg.nl;
Willie Drent, emailadres: w.drent@umcg.nl.

Let op: bovenstaande e-mailadressen niet gebruiken voor sollicitaties.

Selectiedata
De sollicitatiegesprekken zullen uiterlijk in week 51 van 2023 plaatsvinden.

Meer informatie

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 17 december 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier