Arts-onderzoeker / Promovendus

Afdeling

Radiotherapie

Werkomgeving

De afdeling Radiotherapie van het UMCG is een van de grootste in Nederland en bestraalt jaarlijks ruim 4500 patiënten met de meest geavanceerde apparatuur. Op de afdeling werken ruim 400 medewerkers uit diverse disciplines. In de afgelopen jaren is de afdeling uitgebreid en gemoderniseerd. Sinds 2018 heeft de afdeling als eerste in Nederland de beschikbaarheid over een protonentherapiefaciliteit.

Functiebeschrijving

Bij meer dan 20% van alle patiënten die zijn behandeld voor prostaatkanker, keert de ziekte terug. In de meeste gevallen (bij meer dan 80%) is hierbij sprake van metastasen. De aanbevolen behandeling voor patiënten met metastasen is langdurige (meestal levenslange) toediening van hormoontherapie. Helaas biedt langdurige hormoontherapie geen genezing. Op dit moment krijgen alle patiënten dezelfde behandeling, terwijl de prognose voor deze groep prostaatkankerpatiënten zeer uiteenlopend kan zijn. Patiënten met slechts enkele uitzaaiingen (oligometastasen) hebben een aanzienlijk betere overlevingskans. Dankzij de recente introductie van een nieuwe beeldvormingstechniek de PSMA-PET/CT kunnen oligometastasen nu nauwkeuriger en in een vroeger stadium worden vastgesteld. Hierdoor is het aantal patiënten met oligometastasen in Nederland toegenomen tot meer dan 300 patiënten per jaar. Er is daarom dringend behoefte aan een efficiëntere behandelstrategie voor deze groep patiënten.

Het doel van dit project is om te onderzoeken of de tijd tot het ontwikkelen van nieuwe ziekteprogressie bij prostaatkankerpatiënten met oligometastasen verlengd kan worden en of in sommige gevallen zelfs genezing kan worden bereikt.

Opzet
De ADOPT-studie is een landelijke multicentrische gerandomiseerde studie voor patiënten met recidief prostaatkanker. Dit onderzoek loopt op dit moment in 10 verschillende Nederlandse ziekenhuizen. In totaal zullen 280 patiënten met maximaal 4 oligometastasen worden geïncludeerd in de studie. Op dit moment zijn er al meer dan 200 patiënten geïncludeerd. Patiënten worden gerandomiseerd tussen metastase-gerichte hoge dosis radiotherapie in combinatie met kortdurende hormoonbehandeling gedurende 6 maanden of alleen metastase-gerichte radiotherapie. Binnen dit project wordt nauw samengewerkt met verschillende afdelingen, waaronder de urologie, radiologie, nucleaire geneeskunde, medische oncologie binnen het UMCG, evenals met de specialismen uit de deelnemende centra en met de klinisch epidemiologen van het Julius Centrum in Utrecht.

Werkzaamheden
Als arts-onderzoeker coördineer je onderzoeksactiviteiten en de samenwerking met de andere afdelingen die bij de ADOPT-studie betrokken zijn. Bovendien voer je poliklinische werkzaamheden uit onder supervisie, bestaande uit de randomisatie en de follow-up van studie patiënten. Je analyseert en verwerkt de resultaten tot wetenschappelijke publicaties en een proefschrift. Het project dient te leiden tot een academische promotie.

De afgelopen 4 jaar zijn de werkzaamheden uitgevoerd door een arts-onderzoeker wiens promotietraject bijna is afgerond. In deze periode is de studie opgezet, zijn de centra gestart en is het grootste deel van de inclusie voltooid. De huidige vacature is gericht op een opvolger die zal zorgen voor de follow-up, coördinatie van de studie en het verslag van de uiteindelijke studieresultaten. Je zult aansluiten bij een enthousiast team, binnen een goed lopende studie met veelbelovende resultaten op korte termijn.

Wat vragen wij

- Je hebt een academische (medische) studie met succes afgerond of hoopt deze binnenkort af te ronden.
- Je bent enthousiast, ambitieus en leergierig.
- Je kunt goed in teamverband werken.
- Je beschikt over uitstekende contactuele eigenschappen en een flexibele werkinstelling.
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
- Je hebt belangstelling voor radiotherapie, urologie en oncologie.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B-beleid. Dit kan betekenen dat je voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld.

Wat bieden wij

Het UMCG biedt een dienstverband van 80-100% voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een aanvullend dienstverband van nog een 1 jaar bij goed functioneren. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Academische Ziekenhuizen. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.901,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 3.611,- bruto per maand (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC)
Het UMCG is een opleidingsziekenhuis voor alle erkende opleidingen tot medisch specialist.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Dr. Shafak Aluwini (050) 3615 532 secretariaat s.al-uwini@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 17 december 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier