Teamleider radiotherapeutisch laboranten

Afdeling

Radiotherapie

Werkomgeving

Het UMCG, een van de grootste ziekenhuizen in Nederland. Met meer dan 4.800 patiënten per jaar en geavanceerde apparatuur op drie behandellocaties, biedt de afdeling Radiotherapie hoogwaardige zorg en levert ze een waardevolle bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek en opleiding.
Op de afdeling Radiotherapie werken ongeveer 400 medewerkers uit diverse disciplines, waarvan ongeveer 150 radiotherapeutisch laboranten zijn. De afdeling is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, waardoor ook de laborantengroep aanzienlijk is uitgebreid.

Binnen de laborantengroep zijn er zes teamleiders, waarbij elke teamleider verantwoordelijk is voor een specifiek aandachtsgebied van de radiotherapeutisch laboranten. Deze zijn werkzaam op één of meerdere aandachtsgebieden (lineaire versnellers, protonentherapie, mouldroom, CT, planning, positieverificatie of brachytherapie).

We hebben de aandachtsgebieden voor de teamleiders als volgt ingedeeld:
- Voor het aandachtsgebied Fotonen hebben we drie teamleiders, die verantwoordelijk zijn voor bestralingstoestellen, positieverificatie en brachytherapie.
- Het aandachtsgebied Protonen wordt geleid door één teamleider, die verantwoordelijk is voor positieverificatie en het kinderteam.
- Voor het aandachtsgebied Voorbereiding hebben we twee teamleiders, die verantwoordelijk zijn voor treatment planning (inclusief palliatieve planning), CT (VSIM) en mouldroom en intekenwerkzaamheden.

Functiebeschrijving

Vanwege het vertrek van een van onze teamleiders bij de laborantengroep zijn we op zoek naar een deskundige en enthousiaste collega die ons team wil versterken en de rol van teamleider aandachtsgebied voorbereiding; CT, mouldroom en intekenen op zich wil nemen.

Jouw taken
- Je draagt zorg voor operationele kwesties in het patiënten proces en stemt af met andere teamleiders en/of coördinatoren van verschillende onderdelen binnen de afdeling.
- In nauwe samenwerking met andere teamleiders neem je elkaars taken waar in geval van afwezigheid.
- Je ziet toe op en geeft leiding aan de klinische behandeling van patiënten op de afdeling Radiotherapie, uitgevoerd door de groep laboranten.
- Als teamleiders ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de laborantengroep.
- Je hebt de verantwoordelijkheid voor personeelsaangelegenheden binnen jouw team, zoals verzuim, roostering, werving en selectie, personele inzet, preventie en het voeren van jaargesprekken.
- Naast je rol als teamleider krijg je ook één of meerdere overkoepelende taken, zoals roostering, kwaliteit, onderwijs, ontwikkeling van medewerkers of stagiaires. Deze taken worden in overleg met de paramedisch manager afgestemd.
- Je bent lid van het Operationele Team (OT). Hierin ben je de vertegenwoordiger van jouw groep en daarnaast draag je ook bij aan het verbeteren en optimaliseren van processen voor de gehele afdeling.
- Je legt verantwoording af aan de paramedisch manager, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van de afdeling.
- Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team. Je lost knelpunten binnen het team op en escaleert indien nodig naar de paramedisch manager.

Wat vragen wij

- Een paramedische of verpleegkundige achtergrond.
- Een afgeronde opleiding en/of denkniveau op HBO-niveau.
- Algemene vakkennis en specifieke kennis van de ontwikkelingen binnen het vakgebied radiotherapie.
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
- Aantoonbare ervaring in leidinggeven en personeelsbeleid, of bereidheid om deze ervaring op te doen.
- Een teamplayer die ook zelfstandig kan werken.
- Vermogen om de balans te bewaren tussen organisatie- en medewerkersbelang.
- Je bent nauwkeurig.
- Je hebt goede sociale vaardigheden.
- Organisatorisch vermogen, het stellen van prioriteiten en plannen.
- Persoonlijke eigenschappen zoals enthousiasme, goede communicatieve vaardigheden, zichtbaarheid, kwaliteitsgerichtheid, initiatiefrijkheid, flexibiliteit en stressbestendigheid.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

We bieden een uitdagende fulltime functie met een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op vast (32-36 uur per week), waarbij er ook mogelijkheden zijn voor een parttime contract van minimaal 32 uur. Flexibele werktijden kunnen in overleg worden vastgesteld, waardoor je een goede balans kunt creëren tussen werk en privé. Het salaris bedraagt maximaal € 4.632,- bruto per maand (schaal 9), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

We streven naar een positieve werkomgeving waarin jouw inbreng en ideeën gewaardeerd worden. Je krijgt de kans om een cruciale rol te spelen in ons team en bij te dragen aan hoogwaardige zorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Bram Luining telefoonnummer (050) 361 3674 (via secretariaat)

Floortje de Vreugt telefoonnummer (050) 361 3678 (via secretariaat)

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 4 oktober 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier