Logopedist (vervanging), Kinderrevalidatie

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

In het UMCG Centrum voor Revalidatie revalideren volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking als gevolg van een ongeluk, ziekte of aangeboren aandoening. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig gebied. Er zijn klinische en poliklinische behandelingen voor patiënten met hart- en longziekten en aandoeningen op het terrein van revalidatiegeneeskunde, zoals dwarslaesies, amputaties en niet-aangeboren hersenletsel.

Het centrum bestaat uit locatie Beatrixoord in Haren en de polikliniek Revalidatiegeneeskunde in Groningen. Er werken 650 collega’s met elkaar samen om de best mogelijke zorg te bieden. Zij werken vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur. Het centrum werkt nauw samen met de medische afdelingen Revalidatiegeneeskunde, Longgeneeskunde, Endocrinologie en Cardiologie op het gebied van behandeling, onderzoek en onderwijs. Ook is er nauwe samenwerking met andere ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio en de Rijksuniversiteit Groningen.

Het kinderrevalidatieteam
Het kinderrevalidatieteam wil kinderen laten spelen, laten meedoen op school en met andere activiteiten en hen onderdeel laten uitmaken van een ondersteunend gezin. Om dit mogelijk te maken, werken wij interdisciplinair samen aan vaak complexe revalidatiedoelen. De kinderen in de leeftijd van één tot achttien hebben een (primair) motorische beperking, waarbij er sprake kan zijn van een achterstand op diverse ontwikkelingsgebieden. Naast de motorische beperkingen is er veel aandacht voor de cognitieve en psychosociale aspecten.

Als logopedist kun je zowel ingezet worden op de kinderrevalidatieafdeling op Beatrixoord als op de Mytylschool. In beide gevallen richt je je op communicatie in de breedste zin van het woord (taal, spraak, ondersteunde communicatie, communicatieve voorwaarden) en op de ontwikkeling van het eten, drinken en slikken.

De kinderen revalideren poliklinisch op verschillende locaties, onder andere op de Prins Johan Friso Mytylschool en in het UMCG Beatrixoord. Op de Mytylschool vindt de behandeling plaats in nauwe samenwerking met de school. Je collega’s zijn pedagogisch medewerkers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, een muziektherapeut, maatschappelijk werkers, revalidatieartsen en psychologen.

Functiebeschrijving

- Je kunt tijdens je vervanging zowel op de afdeling Kinderrevalidatie binnen Beatrixoord als op de Mytylschool ingezet worden (d.w.z. op één van beide locaties, of op beide locaties).
- Je participeert primair in het multidisciplinaire behandelteam rond een kind en bent daarnaast onderdeel van de vakgroep logopedie.
- Je betrekt kind én de ouders actief bij de behandeling.
- Je neemt deel aan interdisciplinaire patiënten- en werkoverleggen van de behandelteams en onderhoudt contacten met diverse externe instanties.
- Je draagt bij aan een goede taakverdeling/bedrijfsvoering en je rapporteert in EPIC, het rapportagesysteem van het UMCG.

Wat vragen wij

- Je bent in het bezit van een hbo-diploma logopedie en hebt bij voorkeur relevante aanvullende opleidingen gevolgd.
- Je hebt affiniteit met de behandeling van (jonge) kinderen, ervaring is een absolute pre.
- Je hebt kennis van de normale communicatieve ontwikkeling en weet te handelen bij een achterstand of stoornis in de spraak- en taalontwikkeling.
- Je hebt kennis van de normale ontwikkeling van eten, drinken en slikken en weet te handelen bij een achterstand of stoornis hierin.
- Je houdt ervan om aan veel verschillende taken tegelijk te werken.
- Je bent assertief en werkt proactief samen met collega's en ketenpartners.
- Je hebt een professionele en positieve werkhouding.
- Je bent een vaardig gesprekspartner en je schriftelijke vaardigheden zijn uitstekend.
- Je bent in staat met verschillende softwaresystemen tegelijk te werken en je deze snel eigen te maken.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst (20-24 uur per week) voor de duur van 4 tot 5 maanden (zwangerschapsvervanging). Ingangsdatum zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt maximaal € 5.069,- bruto per maand (schaal 9M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Evelyn Franssen telefoonnummer (050) 361 7425 secretariaat

Berber van der Veen telefoonnummer (050) 361 7425 secretariaat

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 31 mei 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier