Klinisch Perfusionist in opleiding

Afdeling

Hartcentrum

Werkomgeving

Ons team bestaat uit 14 gediplomeerde enthousiaste klinisch perfusionisten. Onze werkomgeving is zeer dynamisch met een hoge complexiteit, wat veel flexibiliteit en verantwoordelijkheid vraagt. Geen dag is hetzelfde, want elke patiënt en elke operatie is weer anders. Binnen het UMCG werken wij in dedicated teams, namelijk de congenitale/pediatrische hartchirurgie en de orgaanperfusie. Tijdens je opleiding heb je de mogelijkheid om je te oriënterenen in welk dedicated team je zou willen participeren na je opleiding. Vanaf het tweede jaar van de opleiding loop je mee met bereikbaarheidsdiensten van de klinisch perfusionisten en na diplomering wordt je zelfstandig ingezet in de bereikbaarheidsdiensten.

Functiebeschrijving

Als klinisch perfusionist zorg je voor de extracorporele circulatie bij hartoperaties. Je bedient de hart-longmachine. Dit apparaat neemt tijdens de operatie de functie van het hart en de longen over. Tijdens de operatie voer je voortdurend metingen en controles uit van bloedwaarden en zo nodig corrigeer je deze. Tijdens de drie jarige post-hbo-opleiding tot klinisch perfusionist leer je alle kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt! Na het afronden van de opleiding kun je zelfstandig de extracorporale circulatie (perfusie) verzorgen met een hart-longmachine en verantwoordelijkheid dragen voor gebruik van hart-long ondersteunende apparatuur op de IC.

Als klinisch perfusionist in opleiding leer je zorg te dragen voor de extracorporele circulatie van patiënten (volwassenen en kinderen) tijdens diverse cardiothoracale chirurgische ingrepen, bijvoorbeeld tijdens een klepoperatie of complexe aorta chirurgie. Het UMCG is een transplantatiecentrum, als klinisch perfusionist ondersteun je daarom ook tijdens hart-en/of longtransplantaties bij volwassenen en kinderen. Daarnaast ben je betrokken bij de implantatie van een steunhart.

Naast de werkzaamheden op het operatiecomplex heeft het UMCG ook een zeer uitgebreid Extra Corporeal Life Support (ECLS)-programma. Hierbij wordt de functie van het hart en/of de longen grotendeels overgenomen. De ECLS kan ingezet worden op de operatiekamer, kinder intensive care, volwassen intensive care en de spoedeisende hulp. Hierbij zorg je voor de aansluiting van de machine, transport (intern/extern) van de patiënt, draag je de zorg voor de technische controles en ben je zeer nauw betrokken bij de zorg voor deze patiënten aan de ECLS op de IC.

Als 1 van de 3 centra in Nederland ondersteunen wij het hart-longtransplantatie programma door het faciliteren van ex-vivo longperfusie (EVLP) op de orgaanperfusiekamer. Ook halen wij donorharten op uit het donorziekenhuis. Naast de cardiothoracale chirurgie kun je bijdragen aan regionale perfusies voor de oncologische chirurgie (ILP en HIPEC).

Na diplomering begeleid je studenten (klinisch perfusionisten, technische geneeskunde, HLO en Biomedical Enginering) en kan je een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Ook het inbrengen van nieuwe ideeën wordt gestimuleerd en zeer op prijs gesteld.

Opleidingsprogramma
De opleiding klinisch perfusionist is een duale opleiding die ongeveer 3 jaar duurt. Tijdens de studie heb je een dienstverband als klinisch perfusionist in opleiding (KPIO) op de afdeling extra corporale circulatie (ECC). Je werkt en leert op de afdeling ECC, maar ook in de operatiekamers, verpleegafdeling en CCU door het lopen van stages. Theoretische onderwerpen als anatomie, pathologie, cardiologie en thoraxchirurgie komen aan bod tijdens je opleiding.

Wat vragen wij

- Je hebt minimaal een hbo-opleiding of wo in de fysisch, medisch, biologisch of chemische richting.
- Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid, die zowel zelfstandig als in groepsverband goed functioneert.
- Je beschikt over goede communicatieve en sterke sociale vaardigheden.
- Je bent flexibel en je kunt zeer nauwkeurig werken. Daarnaast ben je een doorzetter en stressbestendig.
- Je bent bereid om bereikbaarheidsdiensten te verrichten en bereid om indien nodig te verhuizen voor het verrichten van bereikbaarheidsdiensten.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

- Een veelzijdige baan, voor 36 uren per week (minimaal 32), in een uniek academisch centrum in één van de mooiste steden van Nederland.
- Voor de klinsich perfusionist in opleiding bieden wij een contract voor de duur van de opleiding, welke in oktober 2023 start.

Het salaris bedraagt maximaal € 4.453,- bruto per maand (schaal 8M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Wil je meer weten of eerst een keer komen kijken? Dan nodigen wij je graag uit voor uitleg en een rondleiding. Je kunt hiervoor contact opnemen met onderstaande contactpersoon

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. ing. Roland Hoffmann telefoonnummer (050) 361 6161 en vragen naar toestel 18961
r.f.hoffmann@umcg.nl
Ysolde Hagenauw telefoonnummer (050) 361 6161 en vragen naar toestel 10527
y.hagenauw@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 5 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier