Opleiding tot Intensive Care (IC)-verpleegkundige (start januari 2024)

Afdeling

Intensive Care Volwassenen

Werkomgeving

Je bent een BIG geregistreerde verpleegkundige met ziekenhuis ervaring. Verder verwachten we dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Je bent flexibel, kunt je goed plannen en organiseren en levert een actieve en positieve bijdrage aan een team.

"Ik vind het fantastisch om een bijdrage te leveren aan de behandeling van een ernstig zieke patiënt en de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te houden."
Daniëlle, IC-verpleegkundige in opleiding

Functiebeschrijving

De opleiding, die in januari 2024 start, bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Voorafgaand aan de opleiding start je maandag 4 december 2023 met de inwerkperiode binnen de IC. De opleidingen in het domein Acute Zorg, waar de IC onderdeel van is, starten allemaal conform de uitgangspunten van de opleiding Basis Acute zorg (BAZ). Na de BAZ volg je 2 IC-modules: Kern IC en Specifiek IC, die EPA (Entrustable Professional Activities) gestuurd aangeboden wordt. De totale opleidingsduur is 18 maanden (je werkt in de opleidingsperiode 32 - 36 uur per week).

Klik hier voor meer informatie over de opleiding.

"Op de IC heb je heel veel complexiteit dus je kunt je echt heel erg verdiepen in wat nodig is. Een beetje puzzelen en tot een goede oplossing komen voor die patiënt."
Nick, IC-verpleegkundige in opleiding


Wat ga je doen
- Tijdens de opleiding werk je en volg je lesdagen. De theoretische voorbereiding doe je in je eigen tijd. Je past wat je leert meteen toe in de praktijk, zo zie je snel resultaat.
- In het UMCG is een fijn leerklimaat, opleiden is één van onze kerntaken en dat merk je. Collega’s zijn bereid om elkaar te helpen en werken goed samen.
- Als verpleegkundige in opleiding draai je mee in het multidisciplinaire team en werk je volgens rooster in alle diensten.
- Je draagt zorg voor een goed zorgklimaat door een respectvolle bejegening en aandacht voor de individuele wensen en behoeften van de patiënt en diens naasten.
- Door je professionele inbreng, flexibiliteit en creativiteit ben je in staat om een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van zorg en de uitdagingen waar onze afdelingen voor staan.

Lees ook de ervaringen van Daniëlle en Nick als verpleegkundige in opleiding op de IC.

Wat vragen wij

De Intensive Care Volwassenen (ICV) is een zelfstandige afdeling waar patiënten die intensieve zorg en behandeling nodig hebben worden opgenomen. De ICV beschikt over ongeveer 35 IC-bedden, verdeeld over 3 locaties. De ICV beschikt ook over een Mobiele Intensive Care Unit (MICU) en IC-verpleegkundigen vervullen in het ziekenhuis een consultatieve rol. De IC-verpleegkundigen in het UMCG vervullen ook de reanimatie oproepen.

Lees ook het verhaal van Hannie voor meer informatie over het werken op de IC.

Wat bieden wij

Het salaris bedraagt tijdens de opleiding maximaal € 3.896,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), of maximaal € 4.144,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Na diplomering van de opleiding bedraagt het salaris maximaal € 4.769,- bruto per maand (schaal 9aM). Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Na het succesvol afronden van het opleidingstraject ontvang je in het UMCG een vaste arbeidsovereenkomst als IC-verpleegkundige.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Sollicitatieprocedure
Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een meeloopdag. Nadat de brievenselectie heeft plaatsgevonden krijg je een uitnodiging om deze dag te plannen. Deze meeloopdag valt in week 35, 36 of 37 (september). Aansluitend op de meeloopdag volgt op woensdag 20 september een 'Meet and Greet' waarna een definitieve selectie wordt gemaakt.

Vermeld in je brief je BIG-registratienummer en 2 referenties.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
- drs. Dinald Maatman, hoofdverpleegkundige ICV2, telefoonnummer: 06 2565 0608
- Karin Huigen, regieverpleegkundige Opleiding & Onderwijs ICV2, telefoonnummer: 06 2564 9197
- Irene Warmolts, regieverpleegkundige Opleiding & Onderwijs ICV3, telefoonnummer: 06 5525 6946
- Guido Martens, regieverpleegkundige Opleiding & Onderwijs ICV4, telefoonnummer: 06 2564 9198

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 31 juli 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier