Teammanager/MT-lid Huisartsopleiding UMCG

Afdeling

Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde

Werkomgeving

De huisartsopleiding maakt deel uit van de afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).
De staf van de huisartsopleiding UMCG bestaat uit 65 medewerkers en werkt nauw samen met ruim 350 huisarts- en stage opleiders in het Noord-Oostelijke deel van het land.
De huisartsopleiding UMCG vormt samen met de 7 andere huisartsopleidingen Huisarts Opleiding Nederland. Hier worden de kaders van de Huisartsopleiding in Nederland in afstemming vastgesteld. De Huisartsopleiding is een driejarige opleiding na het artsexamen en bereidt artsen in opleiding tot specialist (AIOS) voor op het veelzijdige beroep van huisarts.
Het eerste en het derde jaar bestaan uit huisartsstages, het tweede jaar bestaat uit externe stages die gevolgd worden in ziekenhuizen, verpleeghuizen of bij geestelijke gezondheidzorg (GGZ) instellingen.
Huisartsopleiding UMCG biedt plaats aan ruim 300 huisartsen-in-opleiding en heeft vestigingen in Groningen en Zwolle. Door veranderingen in de eerstelijnsgezondheidszorg is de opleiding voortdurend in ontwikkeling en groeit ze gestaag.

Plaats in de organisatie
De teammanager van het fase 1 team vormt samen met de teammanager van fase 2, het hoofd, het adjunct-hoofd en de manager ondersteunende diensten het MT van de opleiding. De teammanagers vallen rechtstreeks onder het hoofd van de opleiding.
De teammanager geeft leiding aan ruim 25 groepsbegeleiders (huisartsen en gedragswetenschappers) die het onderwijs aan de aios verzorgen en aan de onderwijsmedewerkers.

Functiebeschrijving

- Je geeft leiding aan het fase 1 team van de huisartsopleiding.
- Je bent verantwoordelijk voor een efficiënte uitvoering van de taken van het team.
- Je stemt het onderwijs af tussen de 2 locaties (Groningen en Zwolle) en bent zichtbaar op beide locaties.
- Je implementeert het curriculum en ziet toe op de juiste uitvoering.
- Je hebt een rol bij problematische opleidingssituaties, houdt zicht op de voortgang van de AIOS en neemt deel aan de commissie toetsing en beoordeling.
- Je levert als lid van het MT een actieve bijdrage aan het beleid en de organisatie van de huisartsopleiding.
- Je vertaalt (strategisch) beleid vanuit het MT naar concrete werkprocessen.
- Je neemt deel en geeft leiding aan projectgroepen en levert een bijdrage aan regionale en landelijke samenwerkingsverbanden.
- Je vertegenwoordigt als MT-lid de opleiding naar buiten.

Wat vragen wij

- Je bent een inspirerende, praktisch ingestelde en toegankelijke leidinggevende.
- Je hebt een opleiding op academisch niveau en bent ervaren op het gebied van leidinggeven en management.
- Je communiceert open en direct.
- Je kunt aantoonbaar goed samenwerken, prioriteren en delegeren.
- Je weet wat er speelt in de (eerstelijns-)gezondheidszorg en je communiceert gemakkelijk met huisartsen, medisch specialisten en andere medewerkers in de zorg.
- Je hebt hart voor onderwijs en opleiding en het liefst enige ervaring hiermee.
- Je bent in staat leiding te nemen in complexe casuïstiek binnen de driehoek AIOS-opleiding-opleider.
- Je onderschrijft de visie van de Huisartsopleiding.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een interessante en gevarieerde functie met veel ontwikkelmogelijkheden, een gedreven team en enthousiaste collega’s; een functie die goed aansluit op leidinggevende ervaring in de medische wereld of in (academisch) onderwijs.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor 28,8 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal €6.717,- bruto per maand (schaal 12), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC)
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk.

Klik hier voor meer informatie over de Huisartsopleiding

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Hetty Post telefoonnummer 06 2565 1319
h.c.post@umcg.nl
Tineke Polman telefoonnummer (050) 361 6700
t.a.l.polman@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 10 april 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier