Kinderarts in opleiding tot kinderarts Maag- Darm- en Leverziekten

Afdeling

Maag-Darm-Leverziekten

Werkomgeving

Binnen het Beatrix Kinderziekenhuis wordt de kindergeneeskunde in de volle breedte uitgeoefend, inclusief transplantaties en oncologie in de vorm van shared care plus en protonenbehandeling. Het Beatrix Kinderziekenhuis telt 150 bedden en beschikt over een kinder-intensive care, een neonatale-intensive care, een dagbehandeling, een functiecentrum en een grote polikliniek. Jaarlijks worden gemiddeld 5.000 kinderen opgenomen en bezoeken 25.000 kinderen de polikliniek. De aanwezigheid in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG van alle (deel)specialismen binnen en buiten de Kindergeneeskunde en de continue aandacht voor nieuwe ontwikkelingen op zowel medisch als verpleegkundig gebied, zorgen voor een afwisselende werkomgeving.

De afdeling Kinder-MDL is een onderafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis en bestaat uit een groep van 5 enthousiaste kinderartsen MDL, 1 algemeen kinderarts en 1 kinderarts in opleiding tot Kinderarts MDL. Verder werken er binnen de vakgroep 2 verpleegkundig specialisten en 2 verpleegkundig consulenten.
De kinder-MDL wordt in de volle breedte van het vak uitgevoerd, met onder andere een IBD polikliniek en speciale aandacht voor darm- en leverfalen. De sectie maakt deel uit van het expertise centrum voor darmfalen en het European Reference Network voor zeldzame leverziekten.

De onderafdeling levert een wezenlijke bijdrage aan nieuwe inzichten in oorzaken, gevolgen en behandeling van maag- darm- en leverziekten op de kinderleeftijd, mede op basis van een succesvolle samenwerking tussen kliniek en laboratorium. De sectie is actief betrokken bij het onderwijs aan medisch studenten, coassistenten en arts-assistenten.

De opleiding tot Kinderarts MDL verloopt volgens de opleidingseisen van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, waarbij aandacht is voor het aanleren van endoscopische vaardigheden. De precieze invulling van de opleiding wordt in samenspraak vormgegeven, waarbij er ook ruimte is voor een verdieping stage.

Het is Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is aangewezen als transplantatiecentrum voor lever- en dunne darm- en longtransplantaties bij kinderen. Dit transplantatiecentrum is onderdeel van het Beatrix Kinderziekenhuis, dat alle facetten van academische kindergeneeskunde beoefent.

Het UMCG is niet alleen een geweldige plek om te leren en te werken, ook is de Groningen een fantastische plek om te wonen. Het is een bruisende stad, met historische grachten en panden, en staat bekend om haar culturele evenementen en activiteiten, is omgeven door prachtige natuur, wat het een ideale plek maakt voor wonen en werken.

Functiebeschrijving

- Je werkt in het Beatrix Kinderziekenhuis voornamelijk binnen de onderafdeling Kinder-MDL. In het kader van de opleiding voor kinderarts-MDL, verricht je naast de medische werkzaamheden wetenschappelijk onderzoek.
- Je levert een actieve bijdrage aan het ontwikkelen van nieuwe inzichten in oorzaken, gevolgen en behandeling van maag-, darm-, en leverziekten bij kinderen.
- Je werkt hierbij intensief samen met collega's van de kliniek en het laboratorium.
- Je bent actief betrokken bij onderwijs aan medisch studenten, coassistenten en arts-assistenten.

Wat vragen wij

Je bent een enthousiaste kinderarts en wil opgeleid worden tot kinderarts MDL. Daarnaast heb je een uitgesproken affiniteit met het vakgebied maag-, darm- en leverziekten bij kinderen. Je bent een teamspeler, die een actieve bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van nieuwe inzichten op het vakgebied.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst (32 uur per week) voor de duur (37,5 maanden) van de opleiding. Voor deze functie is de honoreringsregeling voor medisch specialisten van toepassing. Het salaris bedraagt maximaal €8.069,- bruto per maand (schaal MS), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Rene Scheenstra
r.scheenstra@umcg.nl
dr. Patrick van Rheenen telefoonnummer (050) 361 4147 (secretariaat, Joke de Jonge)
p.f.van.rheenen@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 11 april 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier