Verpleegkundige Trainee Universitair Centrum Psychiatrie

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Je werkt op 2 van de volgende afdelingen:

Stemmingsstoornissen, open en gesloten setting
Je werkt met patiënten met depressieve klachten. Je geeft onderdelen van de groepstherapie die vooral gebaseerd is op cognitieve gedragstherapie. Daarnaast begeleid je patiënten die één van de innovatieve behandelmethodes krijgen, zoals electro-convulsietherapie, transcraniële magnetische stimulatie-therapie, ketaminebehandeling of lichttherapie.

Medische Psychiatrische Unit (MPU), open setting
Bij de MPU werk je met patiënten met psychiatrische klachten in combinatie met lichamelijke problematiek of met patiënten die ouder zijn dan 60 jaar. De psychiatrische problematiek van de patiënten is divers. Je houdt van de verscheidenheid en hebt affiniteit met somatische zorg.

Psychose, open setting
Je begeleidt patiënten met (een eerste) psychose, samen met een ervaren team. Naast de bestrijding van de symptomen, kijk je hoe de patiënt zich optimaal kan herstellen, het sociale leven kan hervatten en zelfstandig kan functioneren in de maatschappij.

Crisisopname, gesloten setting
Je zorgt voor patiënten die tijdelijk de regie over hun leven kwijt zijn. Patiënten kunnen een crisismaatregel opgelegd hebben gekregen. Je werkt graag herstelondersteunend en draagt bij aan het zo snel mogelijk de regie weer in handen geven van patiënt. Je houdt van variatie en onvoorspelbaarheid.

Om een optimaal behandelklimaat te scheppen, werk je op alle afdelingen intensief samen met collega verpleegkundigen, artsen, psychologen, maatschappelijk werkers en andere (vak)therapeuten. Je bent van harte welkom als jij je in onze teamwaarden herkent: professionaliteit, gelijkwaardigheid, openheid, reflectie en team- en persoonlijke ontwikkeling.

Het UCP is hét expertisecentrum op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland. Hier werk je samen met 570 betrokken en gedreven collega’s aan hoogstaande psychiatrische diagnostiek en behandeling in een open en hartelijke sfeer. Ons aanbod is klinisch en ambulant, met diverse specialisaties en samenwerkingen binnen en buiten het UMCG en de regio. Het UCP beschikt over bijzondere expertise en, deels experimentele, mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling. Daarnaast heeft het UCP belangrijke onderwijs-, opleidings- en onderzoekstaken. In 2024 verhuist het UCP naar een nog te realiseren nieuw gebouw dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Functiebeschrijving

In één jaar leer je de ins en outs van het werken als verpleegkundige in de psychiatrie. Je krijgt een gedegen inwerktraject, waarna je op twee verschillende afdelingen werkt. Tegelijkertijd volg je samen met de andere trainees en collega’s van de afdeling een programma met diverse modules gericht op jouw ontwikkeling als verpleegkundige. Er zijn vakinhoudelijke modules, zoals:
- diagnostiek en behandeling in het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP);
- verpleegkundige interventies en behandelklimaat;
- basistraining omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag;
- suïcide preventie;
- voorbehouden handelingen/ BLS;
- klinisch redeneren.

In andere modules staat persoonlijke ontwikkeling centraal, zoals:
- motiverende gespreksvoering;
- verpleegkundig leiderschap;
- feedback geven en ontvangen;
- intervisiebijeenkomsten;
- persoonlijke coaching.

Ook is er voldoende ruimte voor eigen inbreng en maatwerk op het gebied van je eigen ontwikkeling.

Wat vragen wij

- Je hebt affiniteit met de psychiatrie
- Je bent proactief en leergierig
- Je hebt (bijna) het diploma HBO-Verpleegkunde
- Je bent een doorzetter
- Je bent iemand die lef en eigenaarschap toont
- Je wilt actief werken aan de ontwikkeling van jezelf als verpleegkundige (en mens). Voel je uitgedaagd om hierin te groeien!

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Wij bieden een dienstverband voor de duur van het traineeship voor minimaal 32 uur per week met de intentie om het dienstverband daarna voort te zetten. Je salaris bedraagt maximaal € 3.896,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Er zijn mogelijkheden om door te groeien naar de functie senior verpleegkundige, maximaal € 4.144,- bruto per maand (schaal 8aM). Daarnaast biedt het UMCG:
- 8% vakantietoeslag;
- 8,3% eindejaarsuitkering;
- mogelijkheden voor bij- en nascholing;
- een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder andere extra verlofuren kunt sparen en gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals het fietsplan.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie en de UCP trainee Lunch
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over het werken in de psychiatrie in het UMCG? Dan ben je van harte welkom op onze UCP Trainee-lunch in de ontvangsthal van het UCP op 20 april 2023 tussen 12 en half 2 (UMCG Noord, ingang 32). Hier kan je alvast kennis maken en verpleegkundigen van de afdeling al jouw vragen stellen over werken in het UCP, onder het genot van een hapje en drankje. Je kan dan ook een afspraak maken om mee te lopen met een verpleegkundige. Je kan je aanmelden voor de UCP Trainee-lunch door een mail te sturen aan: H.M.Mellies@umcg.nl.


Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Richard Verschure telefoonnummer 06 5525 6489

Jasper Postma telefoonnummer 06 2564 9353

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 2 mei 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier