Regieverpleegkundige Beatrix Kinderziekenhuis

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

Functiebeschrijving

L1 Special Care is een afdeling waar kinderen worden opgenomen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar die afhankelijk zijn van technologische zorg en/of noodzaak tot directe observatie. Veelal zijn dit kinderen met ademhalingsproblemen die behandeld worden met (non)invasieve beademing of een tracheacanule. L1 Special Care kenmerkt zich als een open en vertrouwde afdeling met een enthousiast team, waarbij veel aandacht is voor patiënten, ouders én collegae. Op de afdeling is plaats voor maximaal 6 kinderen, met 4 bedden op zaal en 2 boxen. Recentelijk is L1 Special Care verbouwd en omgetoverd tot een zeer ruime overzichtelijke kindvriendelijke afdeling. Als regieverpleegkundige geef je functioneel leiding aan een team van (senior) kinderverpleegkundigen, leerling (kinder)verpleegkundigen en assisten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg en invoering van nieuwe werkwijzen en richtlijnen. Je werkt nauw samen met je collega regieverpleegkundigen en zorgt samen voor de dagelijkse optimale personele bezetting en de toewijzing van patiënten. Daarnaast werk je veel samen met kinderartsen, arts-assistenten en verpleegkundig specialisten (i.o.) van het Centrum voor Thuisbeademing. Je bent met elkaar verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de afdeling. Verder heb je als regieverpleegkundige in combinatie met de transferverpleegkundige een belangrijke rol bij het ontslag van de patiënt naar huis of logeerhuis. Je werkdagen vallen op maandag t/m vrijdag van 07.30 uur – 16.00/17.00 uur. En niet onbelangrijk: afdeling L1 heeft een bruisende feestcommissie die met regelmaat leuke teamuitjes organiseert.

De organisatie
Het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG is hét academische kinderziekenhuis van het Noorden. Het kinderziekenhuis levert de best mogelijke derdelijns zorg in de 4 noordelijke provinciën en vierdelijns zorg binnen heel Nederland voor die gebieden waarin wij landelijk en/of internationaal onderscheidend zijn. Onze ambitie is dat we onze grenzen verleggen door continu te innoveren en daardoor de allerbeste zorg voor kind en naasten kunnen bieden. Dit doen we o.a. door te sturen op uitkomsten van zorg die er voor hen toe doen en door de juiste zorg op de juiste plek aan te bieden. Bij het geven van deze zorg staat centraal dat kinderen zich (moeten kunnen) ontwikkelen en onderdeel uitmaken van een groter geheel (familie, school etc.). We sturen op een actieve transitie naar de volwassenzorg en hebben daardoor aandacht voor de toekomstige plek van het kind in de maatschappij.

Wat vragen wij

- Je bent gediplomeerd verpleegkundige met als voorkeur een afgeronde vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige.
- Je hebt affiniteit met de (chronische) zorg voor kinderen met een tracheacanule en/of (non)invasieve beademing.
- Je hebt leidinggevende ervaring en je kunt overstijgend denken.
- Je weet collega’s op een positieve manier te coachen.
- Je bent een gedreven en kritische verpleegkundige met een leergierige instelling, die het belangrijk vindt om zichzelf en de collega’s verder te ontwikkelen.
- Je bent initiatiefrijk, stressbestendig en flexibel.
- Je staat open voor feedback en bent ook in staat om feedback te geven.
- Je hebt oog voor de patiënten, hun naasten en collegae. Daarnaast ben je een waardevol lid van het team en je kunt goed samenwerken met andere diciplines.
- Je ziet problemen en moeilijkheden als kansen voor goede acties en stelt dan ook verbeteringen voor.
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (32-36 uur per week), met uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal €4.453,- bruto per maand (regieverpleegkundige, schaal 8M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime (36 uur per week) dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Daarnaast is er ook de mogelijkheid om aanvullend een persoonlijke toelage op basis van maximaal twee extra periodieken te ontvangen bij goed functioneren.

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie of lijkt het je leuk om een dag mee te lopen, neem dan contact op met één van de regieverpleegkundigen van afdeling L1:

- Petra Krook, regieverpleegkundige: telefoonnummer: 06 3162 3446
- Marloes Venema– Huizing, regieverpleegkundige: telefoonnummer: 06 5272 4727

Voor meer informatie over de procedure of algemene vragen neem je contact op met:
- Stefan van Wijk, hoofdverpleegkundige, telefoonnummer: (050) 361 1340, e-mailadres: s.van.wijk@umcg.nl

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 26 maart 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier