Klinisch Fysicus

Afdeling

Radiologie

Werkomgeving

Het team waarin je kunt komen te werken is de vakgroep Klinische Fysica. Het team is als groep onderdeel van het MIC. In de groep heb je ruim 10 collega’s, onder wie 4 klinisch fysici, meerdere klinisch fysici-in-opleiding, systeemspecialisten, een klinisch fysisch medewerker en een technisch manager. Als groepslid ben je medeverantwoordelijk voor het optimaal en veilig laten functioneren van apparatuur en infrastructuur en ben je nauw betrokken bij innovatie van radiologische en nucleair geneeskundige technologie en behandeltechnieken. De groep loopt voorop in een verscheidenheid aan projecten op het gebied van apparatuur, technieken en procedures. Dit vindt veelal plaats in multidisciplinaire teams en ook in samenwerking met industriële partners. De afdeling Radiologie heeft de beschikking over 5 MRI scanners (3x1.5T, 2x3T), 6 CT scanners waaronder eenn sliding gantry CT en binnenkort een photon-counting CT, 7 Bucky systemen, 8 echo systemen, 1 mammograaf, 3 interventie/doorlicht systemen, 7 C-bogen, 3 mobiele röntgen systemen en 1 speciale scoliose scanner (EOS). De afdeling NGMB beschikt over 2 SPECT-CT scanners, 3 PET-CT scanners waaronder een long axial field of view (LAFOV) scanner, een DEXA botdichtheidsmeter, en een uPET, uPET-CT, en uPET-MRI voor preklinisch onderzoek. Tevens heeft de afdeling een eigen cyclotron en meerdere laboratoria voor de productie en meting van radioactieve tracers.

Organisatie
Het UMCG is een van de grootste universitaire ziekenhuizen van Nederland met ruim 13.000 medewerkers. In 2021 waren er meer dan 400.000 poliklinische bezoeken (UMCG Jaardocument 2021). Het ziekenhuis heeft drie kerntaken: zorg, onderzoek en onderwijs & opleidingen. In 2020 is Koers25 opgesteld met als missie ‘Samen verleggen we grenzen voor een duurzame toekomst van gezondheid’. Binnen Koers25 zijn drie UMCG brede thema’s als prioriteiten gedefinieerd: Healthy Ageing, een mensgerichte en waarde gedreven aanpak, en data geïnformeerd werken.

Functiebeschrijving

- Je draagt als teamlid bij aan innovatie van de radiologie door onderzoek, ontwikkeling en klinische implementaties.
- Je bent breed inzetbaar binnen de klinische fysica radiologie en bent of wordt expert op MRI.
- Je neemt deel aan kwaliteitsborging van apparatuur, applicaties en procedures.
- Je ondersteunt klinische afwegingen en beslissingen.
- Je levert een aandeel in het onderwijs dat we verzorgen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Wat vragen wij

- Je bent een klinisch fysicus (PhD of MSc) met een Nederlandse registratie. Ook klinisch fysici-in-opleiding die hun opleiding binnenkort afronden worden uitgenodigd te reageren.
- Je ervaring op het terrein van MRI is voor ons een pre.
- Je bent een communicatieve teamgenoot, grondig in documentatie, servicegericht en flexibel.
- Je kunt je mondeling en schriftelijk vloeiend uitdrukken in Nederlands en Engels.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar voor 36 uur per week (1.0 fte) met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 7.989,- bruto per maand (schaal 14), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC)

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Marcel Greuter telefoonnummer (050) 361 4750

prof. dr. Mathias Prokop telefoonnummer (050) 361 4263

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier ontvang je een ontvangstbevestiging met informatie die niet relevant is voor deze vacature. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing, omdat dit een doorlopende vacature betreft. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Digitaal sollicitatieformulier