Operatieassistenten

Afdeling

Operatieve Zorg Organisatie

Werkomgeving

Binnen de Operatieve Zorg Organisatie (OZO) zijn er 28 klinische operatiekamers, waarvan er 4 kamers specifiek ingericht zijn voor thoraxchirurgie. Jij werkt in één van de overige 24 operatiekamers. Op deze operatiekamers worden diverse ingrepen uitgevoerd binnen bijvoorbeeled de hoofd-hals chirurgie, plastische chirurgie, neurochirurgie, traumachirurgie, orthopedie, urologie, gynaecologie, oncologie, transplantatiechirurgie, leverchirurgie en kinderchirurgie. Je krijgt de mogelijkheid om je binnen één van deze specialismes te verdiepen en je verder te specialiseren.

De teams waarin je werkt zijn zeer divers en de sfeer onderling is goed. Je collega’s zijn flexibel en alles kan bespreekbaar gemaakt worden. Hiermee bevorderen we de samenwerking en creeëren we een prettig werkklimaat.

Klik hier voor meer informatie over het werken als operatieassisent op de OZO.

“Ik ben trots op mijn werkplek en de zorg die wij hier leveren. De zorg gaat hier binnen het ziekenhuis 24/7 door en er wordt hier altijd hard gewerkt.”
Margriet, operatieassistent

Functiebeschrijving

Je bent, samen met het team, verantwoordelijk voor de operatieve zorg rondom de patiënt, zowel voor, tijdens als na de operatie. Je werkzaamheden bestaan uit instrumenteren en omlopen en de rol die je hebt wisselt per operatie. Bij het instrumenteren assisteer je de chirurg tijdens de operatie en bij het omlopen ben je de schakel tussen het steriele deel en het niet steriele deel van de operatiekamer. Je werkt samen met verschillende collega’s, waaronder anesthesiologen (in opleiding), chirurgen, anesthesiemedewerkers (in opleiding), coassistenen en collega operatieassistenten. Het UMCG is een opleidingsziekenhuis en dat betekent dat het begeleiden van leerlingen, stagiairs en bezoekers ook onderdeel is van je werkzaamheden.

Omdat het specialistische zorg betreft start je met een gedegen inwerkperiode. Je wordt door ervaren collega’s ingewerkt op verschillende specialismen. Je start met laag complexe ingrepen en uiteindelijk wordt je een volwaardig lid van het operatieteam, waarbij je ook werkt tijdens hoog complexe ingrepen.

Bereikbaarheidsdiensten zijn onderdeel van de functie.

De functie van operatieassistent kent verschillende doorgroeimogelijkheden. Denk hierbij aan een regiefunctie, vakconsulent of werkbegeleider.

Wil je meer weten over de functie van operatieassistent in het UMCG en wil je alvast kennis maken met twee toekomstige collega’s? Klik hier voor de ervaringen van Margriet en Monique!

"Het werk als operatieassistent is heel divers en geen dag is hetzelfde. Je werkt iedere dag met andere collega’s en bij diverse operaties. Dat maakt iedere dag weer een uitdaging.”
Monique, operatieassistent

Wat vragen wij

Je bent een ervaren operatieassistent en in het bezit van het CZO-diploma operatieasisstent. Verder:
- ben je stessbestendig, initiatiefrijk en flexibel;
- ben je een echte teamplayer;
- beschik je over goede communicatieve eigenschappen;
- vind je het aanleren, onderhouden en overdragen van kennis en kunde vanzelfsprekend;
- ben je creatief.

Wat bieden wij

Een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving met allerlei kansen om je kwaliteiten verder te ontwikkelen.
Het salaris bedraagt maximaal € 5.272,- bruto per maand (schaal OKA) afhankelijk van relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten is er parkeergelegenheid bij het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling, de fiscale regeling woon-werkverkeer en een befrijfsfitness regeling.

Wil je eerst een dag(deel) komen meekijken? Dat kan dat altijd. Bel dan voor een afspraak met Sandra van Houselt-Homan, telefoonnummer: 06 5525 7611.

Liever online meekijken? Klik dan hier voor het Instagram account.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Sandra van Houselt-Homan 06 5525 7611
s.homan@umcg.nl Janet Wink
j.j.veenhuizen@umcg.nl

Solliciteren

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je loopbaan als operatieassistent? Reageer dan snel! Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier ontvang je een ontvangstbevestiging met informatie die niet relevant is voor deze vacature. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing, omdat dit een doorlopende vacature betreft. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Digitaal sollicitatieformulier