Arts-onderzoeker Vasculaire neurologie

Afdeling

Neurologie

Werkomgeving

Het UMCG ligt in de binnenstad van Groningen en heeft meer dan 13.000 medewerkers, werkend in kleine teams. Het UMCG heeft een belangrijke taak en positie als kennisorganisatie. Er is sprake van een nauwe samenhang en wisselwerking tussen de kerntaken (medisch) onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en opleidingen. Theorie en praktijk staan op alle niveaus in het UMCG in een directe relatie met elkaar. 'Bouwen aan de toekomst van gezondheid' is de missie die aan alle activiteiten in het UMCG ten grondslag ligt. Het UMCG beschikt over alle erkende RGS-opleidingen en werkt samen met alle andere opleidingsziekenhuizen in het Noord-Oosten.

Neurologie in samenwerking met de afdeling Medical Imaging Center UMC Groningen
Je zal werkzaam zijn op de afdeling Neurologie. Met de introductie van de intra-arteriele trombectomie (IAT) in 2015, is de zorg voor patiënten met een acuut herseninfarct aanzienlijk veranderd. Mede dankzij baanbrekend Nederlands onderzoek is deze behandeling tegenwoordig een standaard behandeling geworden bij patiënten met een herseninfarct op basis van een proximale intracraniele occlusie.
Vanuit de afdeling neurologie bieden we je een promotietraject aan voor een periode van vier jaar waarin je werkzaam bent binnen het internationaal gerenomeerde CONTRAST consortium. In dit onderzoeksconsortium is het wetenschappelijk onderzoek binnen de acute vasculaire neurologie/interventieradiologie gebundeld in Nederland. Je werkt intensief samen met neurologen, neuro-interventionalisten, (interventie)-radiologen, research verpleegkundigen, en andere arts-onderzoekers binnen Nederland en België. In de afgelopen vijf jaar zijn al meerdere succesvolle onderzoeken succesvol afgerond binnen het CONTRAST consortium met publicaties in gerenomeerde tijdsschriften (oa New England Journal of Medicine, Lancet).

Functiebeschrijving

Je bent mede verantwoordelijk voor de landelijke coördinatie van het onderzoek in Nederland en lokaal uitvoeren van het onderzoek in het UMCG. De taken bestaan o.a. uit:
- screening en begeleiding van patiënten die in het UMCG geïncludeerd worden in het onderzoek. Dit doe je samen met een onderzoeksverpleegkundige;
- beantwoorden van vragen van neurologen, interventieradiologen en researchverpleegkundigen elders in Nederland en het buitenland en hen begeleiden in het onderzoek;
- zorgdragen voor de verzameling, analyse, interpretatie en verslaglegging van data te verkrijgen uit het onderzoek;
- rapporteren van voortgang van de studie binnen het CONTRAST consortium.
Daarnaast bestaat de functie uit het publiceren van wetenschappelijke artikelen die resulteren in een proefschrift. Deze zullen deels gebaseerd zijn op data te verkrijgen uit de studie en deels gebaseerd reeds bestaande patiënten database (Home), waarvan de data in het UMCG voorhanden zijn. Begeleiders bij het wetenschappelijk deel van dit onderzoek zijn dr. Maarten Uyttenboogaart neuroloog, neuro-interventionalist, dr. Saloua Akoudad vasculair neuroloog en dr. Reinoud Bokkers interventieradioloog.

Het onderzoek
Je bent betrokken bij de coördinatie van een uniek, grootschalig, gerandomiseerd onderzoek om het effect van carotis-stenting te onderzoeken bij patiënten met een acuut herseninfarct die behandeld worden met intra-arteriële trombectomie. Dit onderzoek is geïnitieerd vanuit het UMCG en komt tot stand door een samenwerking alle IAT centra in Nederland en 9 IAT centra in België Het onderzoek wordt gefinancierd door de BeNeFIT funding members (ZonMW/KCE).

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde studie geneeskunde en interesse in wetenschappelijk onderzoek.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels.
- Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair teamverband.
- Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en kunt goed coördineren.
- Je hebt een proactieve en pragmatische werkhouding.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (36 uur per week). Bij gebleken geschiktheid zal het contract worden verlengd met drie jaar, naar een gebruikelijk, in totaal vierjarig promotietraject. Het salaris bedraagt maximaal €4.800,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband, met periodiek afhankelijk van relevante ervaring. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Dr. Maarten Uyttenboogaart telefoonnummer (050) 361 2400
m.uyttenboogaart@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 13 december 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier