Verpleegkundige in opleiding tot Dialyseverpleegkundige

Afdeling

Interne Geneeskunde

Werkomgeving

Op onze dialyseafdeling werken we met 11 dialysestations. Er worden diverse nierfunctievervangende therapieën aangeboden, waarbij de focus ligt op de dialyse bij zorgintensieve patiënten en opgenomen patiënten van dialysecentra uit de regio. Naast de nierfunctievervangende therapieën krijgen we steeds vaker te maken met nieuwe therapieën die raakvlakken hebben met de academische dialysezorg.

Geen dag is hetzelfde op de dialyseafdeling. Het is een dynamische omgeving waarin de zorg voor zowel chronische als acute patiënten, van kinderen tot volwassenen, voor afwisseling zorgt. Je werkt in een gedreven een leergierig team. Je werkt nauw samen met collega verpleegkundige nefrologen (in opleiding), een verpleegkundig specialist, maatschappelijk werkers, diëtisten, secretaresses en zorgassistenten.

Naast het werk op de afdeling, dialyseer je ook patiënten op andere afdelingen in het ziekenhuis, bijvoorbeeld op één van IC’s. Hierbij werk je samen met de verpleegkundigen en andere specialismen van de diverse afdelingen.

Volg ons ook op Instagram!

Functiebeschrijving

Als dialyseverpleegkundige begeleid je de aan jou toegewezen patiënten. Je plant, organiseert en coördineert de directe en indirecte patiëntenzorg. Tijdens de dialyse bewaak je de vitale functies van de patiënt en onderneem je de juiste actie wanneer de situatie verandert. Daarnaast begeleid je, met name de chronische patiënten, psychosociaal vlak.

Je bedient de verschillende apparatuur die gebruikt wordt op en buiten de afdeling zo optimaal mogelijk. Dit geeft de functie een groot technisch aspect. Je overlegt met de artsen wanneer dialyses moeizaam verlopen en denkt mee over de oplossing. Na afloop van een dialyse zorg je er voor dat de administratie op orde is.

Wil je meer weten over het werk en ben je benieuwd naar je toekomstige collega’s? Klik dan hier en lees de ervaringen van Jozien en Zwanica.

Wat vragen wij

Je bent een enthousiaste, betrokken verpleegkundige die verdieping zoekt in dit specialisme. Je wil graag bijdragen aan de kwaliteit van de dialysezorg en de ontwikkeling van de afdeling. Daarnaast:
- heb je minimaal één jaar klinische ervaring als (senior) verpleegkundige en ben je ingeschreven in het BIG register;
- heb je affiniteit met de zorg voor chronische en acute patiënten;
- kun je zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken in een multidisciplinair team;
- vind je de technische kant van het vak interessant;
- vind je de psychosociale begeleiding van patiënten een belangrijk onderdeel van de zorgverlening;
- heb je affiniteit met de zorg voor zowel kinderen als volwassenen;
- sta je open voor vernieuwingen en draag je hier actief aan bij;
- ben je bereid om in alle diensten, tussen 8.00 en 22.30 uur, van maandag t/m zaterdag (volgens rooster) te werken, incl. bereikbaarheidsdiensten.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een plek in en prettig team dat nieuwe medewerkers altijd warm en enthousiast verwelkomt. Er zijn diverse mogelijkheden tot scholing, ontwikkeling en verbreding. Echt een plek om te groeien dus!

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (32 uur per week), met zicht op een vast dienstverband (onder voorwaarde dat je de opleiding met goed gevolg afrondt). Wanneer je al werkzaam bent in het UMCG, houden we rekening met de arbeidsovereenkomst die je nu hebt. De opleiding start op 1 april 2023 en duurt 15 maanden.

Het salaris bedraagt tijdens de opleiding maximaal € 3.675,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), of maximaal € 3.909,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Ben je benieuwd wat het betekent om als verpleegkundige op de dialyseafdeling te werken, kom dan een dag(deel) meelopen en ervaar zelf wat het werken bij ons jou te bieden heeft. Je bent ook welkom wanneer je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt een afspraak maken met één van de onderstaande contactpersonen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Janet ten Kate telefoonnummer 06 2565 0940

één van de regieverpleegkundigen telefoonnummer (050) 361 4813

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd? Reageer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Je kunt reageren tot en met 14 december 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier