Arts in opleiding tot longarts (AIOS)

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

Werkomgeving

De afdeling Longziekten en Tuberculose (TBC) van het UMCG heeft een unieke positie binnen Nederland. Het beschikt als enige ziekenhuis over een TBC-afdeling, een Centrum voor Thuisbeademing en een afdeling Longrevalidatie. Het UMCG is 1 van 3 universitaire ziekenhuizen waar longtransplantaties worden uitgevoerd. De afdeling Longziekten en TBC heeft specifieke expertise op onder andere het gebied van astma, COPD, longkanker, longtransplantatie, respiratoire insufficiëntie, interventie longziekten, CF en Tuberculose. De afdeling is trots op haar topreferente klinische zorg en internationaal toonaangevende onderzoek. Er werkt een hecht team bestaande uit ongeveer 14 collega artsen in opleiding- en niet in opleiding, alsmede 23 stafleden. De sfeer en het gunstig leerklimaat over de volle breedte van het vak longziekten met supervisie op korte afstand maken de afdeling Longziekten en TBC tot een prettige werkplek. Binnen de afdeling is vanaf begin 2023 weer plaats voor een AIOS longziekten.

Functiebeschrijving

Je bent een enthousiaste arts die een opleiding tot longarts wil doen (AIOS, start instroom opleiding 2023).

Wat vragen wij

- Je bent een enthousiaste gediplomeerde arts met uitgesproken en aantoonbare belangstelling voor de longziekten.
- Je toont inzet, belangstelling, leergierigheid en collegialiteit.
- Je hebt wetenschappelijke interesse.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je ontvangt een arbeidsovereenkomst (36,8 - 46 uur per week) voor de duur van de opleiding (6 jaar). Indiensttreding: in overleg.

Het salaris bedraagt maximaal € 5.230,- bruto per maand (schaal 11a) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Birgitta Hiddinga telefoonnummer (050) 361 2357
b.i.hiddinga@umcg.nl
Onno Akkerman telefoonnummer (050) 361 2357
o.w.akkerman@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 16 oktober 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier