Operatieassistenten Thoraxchirurgie

Afdeling

Operatieve Zorg Organisatie

Werkomgeving

Binnen de Operatieve Zorg Organisatie (OZO) zijn er 28 klinische operatiekamers. Jij werkt in één van de 4 operatiekamers die specifiek zijn ingericht voor thoraxchirurgie. Op deze operatiekamers worden alle voorkomende cardiothoracale ingrepen uitgevoerd, inclusief hart- en longtransplantaties en cardiothoracale ingrepen bij kinderen (congenitale hartchirurgie).

Het team van de Thoraxchirurgie kenmerkt zich door de open communicatie. Er is weinig hiërarchie en iedereen wordt op een gelijke manier behandeld. De hoge mate van vertrouwen en het feit dat alles bespreekbaar gemaakt kan worden zorgt voor een echt teamgevoel. Hiermee bevorderen we de samenwerking en creëren we een prettig werkklimaat.

Je werkt in een klein, vast team, maar wel binnen een groot Academisch Medisch Centrum. In spoedsituaties werk je niet alleen op OZO, maar ook op Intensive Cares en de Spoedeisende Hulp.

"We werken vaak samen met dezelfde mensen. Iedereen kent elkaar goed en iedereen is op elkaar ingespeeld."
Marloes en Desmae, operatieassistenten Thoraxchirurgie


Klik hier voor meer informatie over het werken als operatieassisent op de OZO.

Functiebeschrijving

Je bent, samen met het team, verantwoordelijk voor de operatieve zorg rondom de patiënt, zowel voor, tijdens als na de operatie. Je werkzaamheden bestaan uit omlopen, instumenteren en eventueel assisteren. De rol die je hebt wisselt per operatie. Bij het instrumenteren assisteer je de chirurg tijdens de operatie en bij het omlopen ben je de schakel tussen het steriele deel en het niet steriele deel van de operatiekamer. Je werkt samen met veel verschillende collega’s, waaronder anesthesiologen, thoraxchirurgen, anesthesiemedewerkers, perfusionisten en collega operatieassistenten. Het UMCG is een opleidingsziekenhuis en dat betekent dat het begeleiden van leerlingen, stagiairs en bezoekers ook onderdeel is van je werkzaamheden.

Omdat het specialistische zorg betreft start je met een gedegen inwerkperiode. Dit duurt ongeveer een jaar. Deze periode staat in het teken van het opbouwen van nieuwe kennis en vaardigheden. Het doel is dat je uiteindelijk een volwaardig lid van het operatieteam bent. Het volgen van de cursus CTC (cardiothoracale chirurgie voor operatieassistenten) wordt je aangeboden. Dit ter verdieping van je theoretische kennis. Op de afdeling werken ook een aantal OACV’ers (operatieassistenten met chirurgische vaardigheden). Misschien is dat in de toekomst ook wel voor jou weggelegd.

Bereikbaarheidsdiensten zijn onderdeel van de functie. Gemiddeld werk je 1 x per week een bereikbaarheidsdienst. Deze volgt altijd op een avonddienst. Daarnaast heb je gemiddeld 1 weekend per 3 weken bereikbaarheidsdienst.

De functie van operatieassistent kent verschillende doorgroeimogelijkheden. Denk hierbij aan een regiefunctie, vakconsulent, werkbegeleider of OACV.

"Eén van de leukste dingen van onze functie, is dat je van te voren nooit echt weet hoe een dag verloopt en het is rennen of stilstaan. Dat vraagt een bepaalde mate van flexibiliteit en je moet het ook leuk vinden om adrenalinestootjes te voelen op een dag."
Marloes en Desmae, operatieassistenten Thoraxchirurgie


Wil je meer weten over de functie van operatieassistent thoraxchirurgie en alvast kennis maken met twee toekomstige collega’s? Klik hier voor de ervaringen van Marloes en Desmae!

Wat vragen wij

Je bent een ervaren operatieassistent, in bezit van het CZO-diploma operatieassistent die zich verder wil verdiepen in de thoraxchirurgie. Verder:
- ben je stressbestendig, initiatiefrijk en flexibel;
- ben je een echte teamplayer;
- beschik je over goede communicatieve eigenschappen;
- vind je het aanleren, onderhouden en overdragen van kennis en kunde vanzelfsprekend;
- ben je creatief.

Wat bieden wij

Een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving met allerlei kansen om je kwaliteiten verder te ontwikkelen. Het salaris bedraagt maximaal € 4.782,- bruto per maand (schaal OKA) afhankelijk van relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten is er parkeergelegenheid bij het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling, de fiscale regeling woon-werkverkeer en een befrijfsfitness regeling.

Wil je eerst een dag(deel) komen meekijken? Dat kan altijd. Bel voor een afspraak met Janet Wink-Veenhuizen, telefoonnummer: 06 2565 1437.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Janet Wink-Veenhuizen telefoonnummer 06 2565 1437
j.j.veenhuizen@umcg.nl

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Solliciteer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier ontvang je een ontvangstbevestiging met informatie die niet relevant is voor deze vacature. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing, omdat dit een doorlopende vacature betreft. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Digitaal sollicitatieformulier