Klinisch geriater / internist (bij voorkeur ervaring in de ouderengeneeskunde)

Afdeling

Universitair Centrum Ouderengeneeskunde

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) werkt als academisch ziekenhuis nauw samen met andere ziekenhuizen in de Onderwijs- en Opleidingsregio Noord- en Oost-Nederland (OOR). Binnen de afdeling Interne Geneeskunde bestaat sinds 12 jaar het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde (UCO), waaraan 7 internisten-ouderengeneeskunde/klinisch geriaters, verpleegkundig consulenten en verpleegkundig specialisten, een neuroloog, een ouderenpsychiater, neuropsychologen en een geriatrie fysiotherapeut verbonden zijn. Ons team bestaat verder uit diverse wetenschappelijke onderzoekers.

De ouderengeneeskunde wordt poliklinisch en klinisch uitgeoefend. Daarnaast is er een Osteoporose polikliniek, een Val(poli)kliniek en een multidisciplinair (geheugenteam)overleg in samenwerking met de afdelingen Neurologie, Ouderenpsychiatrie & Neuropsychologie. Het UCO is UMCG-breed betrokken bij de patiëntenzorg voor patiënten met complexe zorgprocessen en moeilijke behandelbeslissingen. Het UCO maak onderdeel uit van het Alzheimer Centrum Groningen.
De vakgroep levert een belangrijke bijdrage aan het onderwijs binnen alle fasen van de geneeskunde studie en de opleiding van diverse specialismen en paramedici. Daarnaast heeft zij opleidingsbevoegdheid voor internisten ouderengeneeskunde en klinisch geriaters.

Het UCO draagt zowel met patiëntenzorg als met research bij aan passende zorg. We geven daarbij specifiek aandacht voor 4 thema’s, n.l. ‘Passend behandelplan (samen beslissen)’, ’Regieondersteuning bij multimorbiditeit’, ‘Proactieve zorgplanning’ en ‘Dementie vriendelijke ziekenhuiszorg’. In het adherentiegebied van het UMCG is er een regionaal geriatrie- en dementienetwerk waarin nauw wordt samengewerkt met perifere ziekenhuizen en andere zorgpartners.

“Het is een hecht team dat aandacht heeft voor teambuilding."
Barbara van Munster, afdelingshoofd UCO

Functiebeschrijving

We zoeken voor de korte termijn een collega die vooral affiniteit heeft met patiëntenzorg in de ouderengeneeskunde voor een tijdelijke invulling. De functie biedt een mooie kans om in een uitdagende academische omgeving meer ervaring op te doen in de patiëntenzorg. Ook als je niet geregistreerd bent voor het aandachtsgebied ouderengeneeskunde nodigen we je uit te solliciteren. Voor de lange termijn zoeken wij een proactieve, ondernemende en ambitieuze klinisch geriater die naast directe patiëntenzorg, affiniteit heeft met opleiding en interesse heeft in wetenschappelijk (promotie)onderzoek. Een aantekening in de klinische farmacologie zien wij als meerwaarde. Bij geschiktheid behoort het opleidersschap voor de klinische geriatrie in de toekomst tot de mogelijkheden.

De taken in de academie bestaan uit patiëntenzorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Je zult vooral ingezet worden voor alle mogelijke taken in de patiëntenzorg. We houden daarbij rekening met jouw voorkeuren binnen de zorgtaken die we bij het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde (UCO) doen. Het doen van diensten voor de interne geneeskunde dan wel geriatrie is in overleg.

Wat vragen wij

Wat bieden wij

Het betreft een dienstverband voor 0.4 - 1 fte. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Je salaris bedraagt maximaal € 13.001,- (schaal UMS) bruto per maand afhankelijk van relevante werkervaring en opleiding, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Barbara van Munster telefoonnummer 050 361 3921
b.c.van.munster@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 19 maart 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier