Research Engineer

Afdeling

Particle Therapy Research Center (PARTREC)

Werkomgeving

Het UMCG Particle Therapy Research Center (PARTREC) is een onderzoekscentrum dat onderdeel is van de afdelingen Radiotherapie (RT) en Biomedische Wetenschap van Cellen en Systemen (BSCS) van het UMCG. PARTREC werkt nauw samen met het UMCG Protontherapiecentrum (GPTC). PARTREC heeft een groot supergeleidend cyclotron dat gebruikt wordt voor experimenteel onderzoek in hoofdzakelijk de radiobiologie en stralingsfysica. Het doel van dit onderzoek is de verdere ontwikkeling van radiotherapie met ionenbundels.

De bedrijfsvoering van de versneller en de ondersteuning van het onderzoek (ontwerpen, bouwen en bedrijven van de experimentele opstellingen) is in handen van een multidisciplinaire groep zeer gemotiveerde technici van ongeveer 25 fte. PARTREC ontwikkelt op dit moment een nieuwe experimentele opstelling voor beeldgestuurde bestralingen in preklinisch onderzoek (IMPACT) met financiering van van het KWF Kankerfonds, het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen. Met deze opstelling zal onderzoek gedaan worden om een meer gedetailleerd begrip te krijgen van de effecten van straling op zowel tumoren als gezonde weefsels. IMPACT bestaat uit een bundellijn voor ionenbestralingen; een 3D Röntgen CT imager op de bestralingspositie; software voor het berekenen van bestralingsplannen op basis van CT beelden en dataopslag voor alle relevante data. Bij de bouw van IMPACT zijn ook meerdere externe partners betrokken.

Functiebeschrijving

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde en ambitieuze project engineer (HBO-niveau) om ons internationale en multidisciplinaire team te versterken. In de komende twee jaar zal dit team de nieuwe IMPACT onderzoeksfaciliteit bouwen en in bedrijf stellen. Binnen het team concentreer je je op het ontwerpen van onderdelen van de ionenbundellijn, het opbouwen en inbedrijfstellen van de ionenbundellijn en de integratie van CT imager in de bundellijn. Daarnaast draag je bij aan de inbedrijfstelling van de hele experimentele opstelling en de eerste experimenten.

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde opleiding op HBO-niveau in Mechatronica; Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde of een vergelijkbaar discipline.
- Je hebt kennis/ervaring op het gebied van projectmanagement en multidisciplinair ontwerp van complexe apparatuur is noodzakelijk.
- Je hebt kennis van/ervaring met vacuüm technologie, stralingsdetectie en ionenbundels is een pre.
- Kennis van/ervaring met Siemens NX CAD software is een pluspunt.
- Je bent creatief en oplossingsgericht.
- Je kunt projectmatig werken in een multidisciplinair team.
- Je bent communicatief goed onderlegd.
- Je beheerst de Engelse taal (schriftelijk en mondeling) minstens op niveau B1.
- Je bent bereid om te werken in een omgeving met ioniserende straling. Als je de daarvoor benodigde kwalificatie nog niet hebt, ben je bereid die snel te verkrijgen door het volgen van een cursus.
- Je bent bereid om een deel van het werk buiten de normale werkuren te doen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een stimulerende en creatieve werkomgeving in een zich sterk ontwikkelend onderzoekscentrum waar je veel kunt leren.

Het betreft een tijdelijke voltijdbaan (36 uur per week) voor een periode van 18 maanden. Het salaris bedraagt maximaal € 3.422,- bruto per maand (schaal 8, trede 4) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Verder kent het UMCG een thuiswerkregeling, bedrijfsfitnessregeling, fietsregeling en kun je met flinke korting een P+R busabonnement aanschaffen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Sytze Brandenburg
s.brandenburg@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 25 augustus 2022. Lever bij je sollicitatie het volgende aan: - Sollicitatiebrief met motivatie en reden waarom we jou zouden moeten aannemen. - CV met overzicht van gevolgde opleidingen, werkervaring en beschrijving van relevante expertise. - Naam en (email) adres van twee referenten. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier