Radiotherapeutisch laboranten fotonen- en protonentherapie

Afdeling

Radiotherapie

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. Naast het leveren van topklinische zorg, is er veel aandacht voor de kerntaken wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs.

De afdeling Radiotherapie van het UMCG behandelt ruim 4.600 patiënten per jaar. Op de afdeling werken circa 400 medewerkers uit diverse disciplines, waarvan er ruim 140 radiotherapeutisch laborant zijn. De afdeling beschikt over de meest geavanceerde apparatuur om radiotherapie op het allerhoogste niveau toe te kunnen passen. De afdeling heeft drie behandellocaties: de polikliniek, het Protonentherapiecentrum op het terrein van het UMCG en een locatie in Emmen. In het Protonentherapiecentrum worden naast volwassenen ook kinderen behandeld.

De afdeling heeft 9 lineaire versnellers, waarvan 2 in Emmen en maakt gebruik van de meest geavanceerde beeldvorming en alle moderne bestralingstechnieken (w.o. Protonen, VMAT, Stereotaxie). Relatief nieuw voor Nederland is het mogelijk maken van behandeling met protonentherapie vanaf eind 2017. Binnen het UMC Groningen Protonen Therapie Centrum (GPTC) zullen per jaar ca. 600 patiënten behandeld worden. Het GPTC staat op het terrein van het UMCG, ca. 500m van de afdeling Radiotherapie. Het GPTC bestaat uit een cyclotron en twee behandelunits met 360° gantries, die uitgerust zijn voor pencil beam scanning en optimaal zijn ingericht t.b.v. beeld gestuurde en adaptieve protonentherapie.

Organisatie
Radiotherapeutisch laboranten werken op één of meerdere aandachtsgebieden (lineaire versnellers, protonentherapie, mouldroom, CT, stereotaxie, positieverificatie, brachytherapie en treatment planning). De radiotherapeutisch laboranten worden functioneel aangestuurd door radiotherapeuten en/of klinische fysica en operationeel en hiërarchisch door een teamleider aandachtsgebied.


Functiebeschrijving

- Je bent werkzaam op tenminste één aandachtsgebied, dit wordt gezien als een belangrijke basistaak.
- Het inwerken op een tweede aandachtsgebied behoort tot de mogelijkheden afhankelijk van het aanstellingspercentage, de aanstellingsduur en individuele afspraken.
- Je kan ingezet worden op 3 verschillende locaties; Groningen fotonen, Emmen fotonen of Groningen protonen. Dit gaat in onderling overleg.
- Je werkt mee aan diverse ontwikkelingen binnen het eigen vakgebied.
- Je hebt een rol in het begeleiden en inwerken van stagiaires en nieuwe medewerkers.
- Je neemt deel aan werkgroepen en/of projecten.
- Je begeleidt en ondersteunt patiënten en hun relaties.

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde bachelor opleiding tot radiotherapeutisch laborant (HBO MBRT) of bewijs van bevoegdheid radiotherapeutisch laborant.
- Je bent flexibel inzetbaar en minimaal 32 uur per week beschikbaar.
- Je bent een teamplayer die goed zelfstandig kan werken en een uitdaging aandurft.
- Je bent een positief kritische collega.
- Je bent stressbestendig en kan je eigen grenzen aangeven.
- Je hebt een patiëntgerichte houding.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidscontract voor de duur van één jaar, bij goed functioneren kan deze worden omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 3.675,- bruto per maand (schaal 7M per 1-8-2022) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Nadat je bent ingewerkt op tenminste één aandachtsgebied en twee jaar werkervaring hebt, groei je door naar maximaal € 4.201,- bruto per maand (schaal 8M per 1-8-2022) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

De standplaats is Groningen, maar afhankelijk van waar je afkomstig bent kan indien gewenst ook voor standplaats Emmen worden gekozen.

Er is een mogelijkheid om een dag mee te lopen, mocht je hier interesse in hebben dan kun je hiervoor contact opnemen met de onderstaande contactpersonen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Gerwin Havik telefoonnummer (050) 361 3674
g.havik@umcg.nl
Bram Luining telefoonnummer (050) 361 3674
b.luining@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 7 augustus 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier