Onderwijsarts

Afdeling

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO)

Werkomgeving

Het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) is het instituut van het UMCG dat zich richt op de professionele en persoonlijke ontwikkeling en opleiding van studenten en (toekomstige) medewerkers in de zorg.
Vanuit de domeinen Academische opleidingen en Medische Vervolgopleidingen, Zorgopleidingen verzorgen we een breed aanbod aan opleidingen, bij- en nascholingen, trainingen en coaching en bieden we advies en begeleiding bij de innovatie van opleidingen en overige leer- en ontwikkeltrajecten.

Domein Academische opleidingen, bachelor Geneeskunde
Binnen het domein Academische opleidingen en Medische Vervolgopleidingen, zoeken we voor de bachelor geneeskunde een onderwijsarts. De bachelor geneeskunde is een boeiende werkomgeving waar je als onderwijsarts bovendien in de gelegenheid wordt gesteld om je BKO (Basis Kwalificatie Onderwijs) certificaat te behalen.

Functiebeschrijving

Als onderwijsarts ga je samen met senior docenten een bijdrage leveren aan kwaliteitsverbetering van de bachelor geneeskunde. Het takenpakket zal wat onderwijs geven betreft, in ieder geval bestaan uit het verzorgen van klinisch tutoronderwijs in jaar 3 en communicatietrainingen in jaar 2. Daarnaast zul je - in afstemming - senior docenten die actief zijn in de bachelor ondersteunen door studiehandleidingen te verbeteren, toetsvragen te formuleren, E-learning content te ontwikkelen etc. Deze werkzaamheden zijn divers en bieden een mooie basis om je te bekwamen in de competenties die nodig zijn voor het behalen van het BKO certificaat, te weten onderwijs ontwikkelen, onderwijs geven, onderwijs toetsen en onderwijs evalueren (kwaliteitszorg).

Wat vragen wij

- Je hebt je geneeskunde opleiding afgerond.
- Je hebt enige werkervaring als arts-assistent.
- Je hebt ervaring met onderwijs in een andere rol als student. Bijvoorbeeld als studenttutor, als student-lid van de opleidings- danwel examencommissie, als lid van de jaarvertegenwoording, etcetera.
- Je beschikt over goede mondeling en schriftelijke communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als Engels.
- Je bent proactief, flexibel en vindingrijk.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar van 28,8 – 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 4.800,- bruto per maand (schaal 10 per 01-08-2022) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tot slot krijg je als onderwijsarts een BKO-traject en een aanvullend scholingspakket aangeboden, waarmee je de gelegenheid krijgt je verder te bekwamen in didactische vaardigheden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Anne van Lammeren
a.m.d.n.van.lammeren@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 28 augustus 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier