Hoofd P&O Advies & Ontwikkeling

Afdeling

Personeel & Organisatie

Werkomgeving

Binnen het UMCG verleggen wij samen grenzen voor een duurzame toekomst van gezondheid. Wij voelen ons als P&O-organisatie enorm verbonden met deze missie. We zetten iedere dag een stap in het realiseren van inspirerend en duurzaam werkgeverschap voor onze ruim 13.000 collega’s. De P&O-organisatie bestaat, naast P&O Advies & Ontwikkeling, uit de onderdelen P&O Experts, Arbeid & Gezondheid en P&O Services & Support. Onze missie is dat we ons ervoor inzetten dat medewerkers (persoonlijk) leiderschap kunnen nemen en gezond en met plezier kunnen werken. Belangrijke aandachtsgebieden zijn, naast leiderschapsontwikkeling, strategische personeelsplanning, talentmanagement, duurzame inzetbaarheid, (team) coaching en diversiteit en inclusiviteit. Waarbij ook telkens de basis-op-orde aandacht verdient.

P&O Advies & Ontwikkeling bestaat uit twee onderdelen: P&O Advies en het expertiseteam Communicatie, Leiderschap en Samenwerking. Het goed positioneren en het verder inrichten van deze onderdelen en de versterking van de onderlinge samenwerking, danwel partiële samenvoeging, is een belangrijk onderdeel van deze (nieuwe) functie.

P&O Advies & Ontwikkeling werkt voor de gehele UMCG organisatie en concentreert zich op de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van P&O beleid en op een brede, professionele P&O-advisering van leidinggevenden, teams en medewerkers. Daarnaast wordt individuele en team coaching aangeboden. P&O Advies & Ontwikkeling is verder betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van UMCG-brede programma’s en projecten. We werken nauw samen met de andere onderdelen van de P&O-organisatie en staan dicht bij de ‘werkvloer’.

Samen met je collega’s pak je signalen op vanuit de organisatie en je geeft sturing aan de vertaling in beleid of een passend aanbod. Andersom draag je bij aan het vertalen van wetgeving en beleid op een passende wijze voor onze afdelingen. Je geeft leiding aan een team van 20 (senior) P&O adviseurs en 11 professionals die gespecialiseerd zijn in thema’s als communicatie, samenwerking en veranderkunde.

Functiebeschrijving

Voor de afdeling P&O Advies & Ontwikkeling zijn wij op zoek naar een inspirerende en pragmatische leidinggevende die thuis is in de wereld van personeel & organisatie. En dat in een academische omgeving die gekenmerkt wordt door vele uitdagingen en vernieuwingen als gevolg van de veranderingen in het zorglandschap. Veranderingen die invloed hebben op onze kerntaken patiëntenzorg, onderzoek, onderwijs en opleiden. Het UMCG is volop in beweging, waarbij het realiseren van de strategie voor de toekomst een belangrijke ontwikkeling is.

Wat ga je doen
Als hoofd P&O Advies & Ontwikkeling:
- verbind je daar waar nodig de twee onderdelen (P&O Advies en het expertiseteam Communicatie, Leiderschap en Samenwerking). Je tilt P&O Advies & Ontwikkeling naar een hoger plan en daardoor het leer- en ontwikkelpotentieel binnen het UMCG;
- geef je op inspirerende wijze leiding aan de professionals van Advies & Ontwikkeling;
- ontwikkel je visie als lid van het managementteam P&O met een eigen verantwoordelijkheid en budget - op het gebied van inspirerend en duurzaam werkgeverschap, autonomie, zeggenschap en anders organiseren en andere relevante P&O thema’s;
- ben je sparringpartner voor P&O collega’s, het MT, hoger management van het UMCG en de directeur P&O;
- sta je midden in de UMCG organisatie. Je verbindt, signaleert en vertaalt interne en externe ontwikkelingen naar P&O beleid en moderne instrumenten en jaagt deze innovaties aan;
- participeer je in projectgroepen en geef je input voor verdere ontwikkeling van P&O beleid en instrumenten;
- heb je als constante leidraad dat P&O producten en processen aansluiten bij de behoefte en het welbevinden van al onze collega’s en leidinggevenden.

Wat vragen wij

- Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en je hebt feeling met een academische omgeving.
- Je hebt brede ervaring met het werken in complexe organisaties en bent organisatiesensitief.
- Je hebt het vermogen om niet in de dagelijkse hectiek te verzanden maar de vertaling en focus op de middellange termijn te leggen.
- Je hebt ruime ervaring in de wereld van P&O en veranderkunde en je hebt gedegen kennis van de P&O-instrumenten en de samenhang hierin.
- Je beschikt over uitstekende netwerkvaardigheden.
- Je weet maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar het te voeren strategisch personeelsbeleid.
- Je hebt het vermogen om snel te bewegen van strategisch denken naar pragmatisch handelen.
- Je bent een inspirerend leidinggevende met een gezonde dosis emotionele intelligentie en met aandacht voor relaties.
- Je bent in staat vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en je staat in contact met de realiteit. Je bent daardoor sterk in het stellen van de juiste prioriteiten en het nemen van besluiten. Ook bij weerstand blijf je doortastent en koersvast.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Als professional werk je voor een toonaangevende organisatie op het gebied van gezondheidzorg, medisch onderwijs en onderzoek. Je beweegt je in een ambitieuze omgeving van grensverleggers in beweging.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (32 - 36 uur per week), met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 6.867,- bruto per maand (schaal 13 per 1-8-2022) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Michiel Kahmann telefoonnummer (050) 361 1553

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 10 juli 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Een referentiecheck is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Digitaal sollicitatieformulier