Financial Auditor

Afdeling

Raad van Bestuur

Werkomgeving

Het team Audit & Riskmanagement valt hiërarchisch direct onder de Raad van Bestuur en bestaat uit acht medewerkers. Audit & Riskmanagement helpt de organisatie haar interne beheersing te verbeteren en haar doelstellingen te bereiken. Het UMCG is de grootste werkgever in Noord-Nederland en is de absolute top op het gebied van zorg, onderwijs, opleiding en onderzoek. Het team Audit & Riskmanagement kent drie aandachtsgebieden: audit, risicomanagement en fiscale advisering. De ambitie is om de komende jaren ons te ontwikkelen naar een derdelijns auditfunctie en naast het uitvoeren van financial audits t.a.v. het personeels-, inkoop- en het zorgregistratieproces het werkveld te verbreden naar IT audits, operational audits en compliance audits. Ook wordt beoogd de synergie tussen risicomanagement en audit te vergroten. Word jij enthousiast van financial/interne audit en vind jij het leuk om een bijdrage te leveren aan deze transitie, dan is dit wellicht de baan voor jou.

Functiebeschrijving

Als financial auditor voer je in teamverband financial audits uit, begeleid je andere auditoren en de uitkomsten van de audits rapporteer je aan de opdrachtgever en vertaal je in bruikbare adviezen. Rapportages zijn bedoeld voor managers, directeuren en de Raad van Bestuur. Ook de externe accountant maakt, bij de controle van de jaarrekening, gebruik van deze rapportages. Tevens worden audits uitgevoerd ten behoeve van de horizontaal toezicht relatie met de zorgverzekeraars. Gezamenlijk met je collega auditors realiseer je het auditjaarplan. Gezien de ontwikkelingen binnen en buiten het ziekenhuis, het brede karakter van de functie en de daarbij horende vakinhoudelijke uitdaging wordt een omgeving gecreëerd waarin je actief gaat bijdragen aan de ontwikkeling van de afdeling.

Wat vragen wij

Wij zoeken een ervaren financial auditor, bij voorkeur met RA titel. Je werkt nauwgezet, zelfstandig en je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en analytisch vermogen. Je denkt mee over hoe data-analyse meer effectief kan worden ingezet, waardoor het mogelijk is om te auditen op de uitzonderingen. Je bent besluitvaardig, kritisch, vasthoudend en hebt overtuigingskracht. Daarnaast kun je goed samenwerken. Je werkt met vertrouwelijke gegevens, je bent daarom een zeer integer persoon. Kortom een sterke, maar bovenal een onafhankelijke persoonlijkheid met ruime ervaring op het gebied van bedrijfsprocessen, auditing en risicomanagement, met een zeer kritische attitude.

Profiel
- WO-opleiding, aangevuld met een postmaster RA;
- minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in de controlepraktijk van een accountantsorganisatie;
- kent relevante ontwikkelingen in het vakgebied;
- ervaring met complexe financiële processen;
- analytische vaardigheden, veel ervaring met Excel en data-analyses;
- communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en beschikt over organisatiesensitiviteit.

Wij vinden het extra mooi als je:
- ervaring hebt opgedaan met auditen van zorginstellingen;
- ervaring hebt met IT audits;
- ervaring hebt met risicomanagement;
- ervaring met horizontaal toezicht zorg.

Wat bieden wij

Een enerverende werkomgeving, waarin je samenwerkt met gemotiveerde collega’s en je de vrijheid krijgt je verder te ontwikkelen. Het team van Audit & Riskmanagement bestaat uit mensen met een variatie aan kennis en ervaring, en een grote bereidheid om dit te delen. Het is mogelijk om deels thuis te werken, hiervoor geldt een thuiswerkregeling.

Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een periode van één jaar en bij goed functioneren zal dit worden omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 5.483,- bruto per maand (schaal 11) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Anita Smedeman
a.j.smedeman@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 26 juni 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier