Student voor onderzoek naar gedragsverandering gebruik medische apparatuur

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Deze opdracht is tot stand gekomen vanuit de afdeling Medische Technologie in samenwerking met de afdeling Communicatie. Het doel is erachter te komen waarom gebruikers vaak onvoorzichtig omgaan met medische technologie en wat er nodig is om een gedragsverandering te bewerkstelligen. Dit kan bijvoorbeeld een gericht communicatieplan opleveren, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de gevonden resultaten.
De nadruk binnen deze opdracht ligt bij het onderzoeken van het huidige gedrag en hoe dat om te buigen is naar een meer verantwoorde manier van omgang met de medische apparatuur. Je gaat samen met de begeleiders in het UMCG een geschikte manier vinden om de onderzoeksvraag te beantwoorden. Er is ruimte om de opdracht meer toe te schrijven naar je opleiding en/of interesses. De begeleiding van dit project vindt plaats vanuit de Medische Technologie en in samenwerking met afdeling Communicatie.

Functiebeschrijving

Inleiding / probleemschets
In het UMCG gebruiken we meer dan 36.000 medische apparaten. Helaas gaan deze vaak kapot door onvoorzichtig gebruik, wat jaarlijks een enorme kostenpost is. De reparatie van apparatuur kost namelijk al snel enkele honderden, soms wel duizenden euro's. De afdeling Medische Technologie wil graag weten hoe het komt dat gebruikers vaak onvoorzichtig omgaan met medische apparatuur en wat er nodig is om een gedragsverandering te bewerkstelligen.

Wat vragen wij

Voor deze afstudeeropdracht zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- We zoeken een WO student Psychologie, Gedragswetenschappen of Sociologie.
- Je bent niet bang om op mensen af te stappen.
- Je vindt het leuk om op verschillende zorgafdelingen onderzoek te doen.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG;
- Goede begeleiding in het UMCG;
- Wetenschappelijke werkomgeving;
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG.

Goed om te weten: het kan voorkomen dat je deels vanuit huis werkt. Je overlegt met je opdrachtgever wanneer je in het UMCG bent.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier