Operatieassistenten Thoraxchirurgie

Afdeling

Operatieve Zorg Organisatie

Werkomgeving

Als operatieassistent werk je in één van onze 28 klinische operatiekamers, die verdeeld zijn in 4 sectoren. Je werkt in een ambitieuze omgeving, waar innovatie en ontwikkeling sleutelwoorden zijn. Door kleinschalig in sectoren en in dedicated teams te werken, bevorderen we de samenwerking en creëren we een prettig werkklimaat.
Als operatieassistent Thoraxchirurgie ben je werkzaam op sector 1. Deze sector kenmerkt zich door de open communicatie. Er is weinig hiërarchie binnen het team en iedereen wordt op een gelijke manier behandeld. De hoge mate van vertrouwen en het feit dat alles bespreekbaar gemaakt kan worden zorgt voor een echt teamgevoel.
Binnen sector 1 worden alle voorkomende cardiothoracale ingrepen uitgevoerd, inclusief hart en longtransplantaties en cardiothoracale ingrepen bij kinderen (congenitale hartchirurgie). Nieuwe ingrepen worden met het gehele team vaak eerst aangeleerd in ons skillslab.

Functiebeschrijving

Als operatieassistent Thoraxchirurgie ben je, na een gedegen inwerkperiode, een volwaardig lid van het het operatieteam en verantwoordelijk voor de operatieve zorg rondom de patiënt, zowel voor, tijdens als na de operatie. Je werkt samen met veel verschillende collega’s, waaronder anesthesiologen, thoraxchirurgen, anesthesiemedewerkers, perfusionisten en collega operatieassistenten.

Op de afdeling werken ook een aantal OACV’ers (operatieassistenten met chirurgische vaardigheden). Misschien is dat in de toekomst ook wel voor jou weggelegd. Het volgen van de cursus CTC (cardio-thoracale chirurgie voor operatieassistenten) wordt je aangeboden nadat je tenminste één jaar werkzaam bent op sector 1.

Ook het begeleiden van leerlingen, stagiairs, nieuwe medewerkers en bezoekers behoort tot de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast neem je deel aan diverse werk- en taakgroepen.

Als je werkt als operatieassistent op sector 1, draai je, na de inwerkperiode, mee in de bereikbaarheidsdiensten. Indien nodig kun je overnachten in één van de hotels vlak bij het ziekenhuis.

Wat vragen wij

- Je bent een ervaren operatieassistent en je hebt affiniteit met thoraxchirurgie.
- Je bent in het bezit van het CZO-diploma operatieassistent.
- Je bent stressbestendig, initiatiefrijk en flexibel.
- Je bent een echte teamplayer.
- Je hebt affiniteit met kwaliteitsontwikkeling.
- Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen.
- Je vindt het aanleren, onderhouden en overdragen van kennis en kunde vanzelfsprekend.
- Je levert een positieve bijdrage aan de patiëntenzorg, aan kwaliteit en veiligheid en aan het optimaal functioneren van de afdeling.

Wat bieden wij

Een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving en allerlei kansen om je kwaliteiten verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en/of cursussen.
Het salaris bedraagt maximaal € 4.782,- bruto per maand (schaal OKA) afhankelijk van relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature of bij vragen contact op met:
- Janet Wink, waarnemend hoofd operatieassistenten sector 1, Cardiothoracale Chirurgie, e-mailadres: j.j.veenhuizen@umcg.nl

Als je eerst een dag(deel) wilt komen meekijken, dan kan dat altijd. Bel dan voor een afspraak met Janet Wink.

Klik hier voor een kijkje in de keuken.

Meer informatie

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Reageer dan snel! Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier ontvang je een ontvangstbevestiging met informatie die niet relevant is voor deze vacature. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing, omdat dit een doorlopende vacature betreft. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Digitaal sollicitatieformulier