Tandartsassistent

Afdeling

Orthodontie

Werkomgeving

De afdeling Orthodontie is een centrum voor specialistische patiëntenzorg in de noordelijke regio, verzorgt de specialistenopleiding en verricht wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast levert de afdeling een belangrijke bijdrage aan het studentenonderwijs voor de opleiding Tandheelkunde.

Functiebeschrijving

Je begint je werkdag om 8.30 uur, net voor die tijd kleed jij je om. Op het werkrooster van de assistentes staat wat de taak van vandaag is. De taken bestaan uit: administratie, sterilisatie, het assisteren op zaal, het assisteren van team onder leiding van een orthodontist. Je vindt het leuk om in een team te werken met een fijne sfeer. In een team ben jij degene met de helikopterview. Je zorgt dat het instrumentarium klaarligt en de kasten gevuld zijn met materialen. Om 10 uur is er een korte pauze waarin je met alle mondhygiënistes, tandartsassistentes en röntgenlaboranten een kop koffie of thee drinkt. Na de pauze pak jij je taak weer op en dit voer je uit tot de lunchpauze om 12.30 uur. Na de lunchpauze kan het zijn dat je van taak rouleert. Je werkt in een professionele werkomgeving binnen een leuk en gezellig team. De zelfstandige handelingen die je uitvoert kunnen bestaan uit: het vervangen van een boog, het maken van een alginaat afdruk, het verhelpen van een prikkende boog.

- Je assisteert in de patiëntenzorg en bij de digitale fotografie.
- Je verzorgt het instrumentarium en houdt de voorraad orthodontische hulpmiddelen op peil.
- Je verricht administratieve taken in samenwerking de medewerkers medische administratie.
- Je bent contactpersoon voor de patiënten.
- Je werkt samen met twee medewerkers medische administratie en vijf tandartsassistenten in een team met tien mondhygiënisten, zeven orthodontisten en tien orthodontisten in opleiding.
- Je zoekt samen met jouw collega’s naar bestaande en nieuwe activiteiten, diensten en producten binnen jouw vakgebied.
- Je begeleidt stagiaires en werkt nieuwe collega’s in.

Wat vragen wij

- Een beroepsopleiding tot tandartsassistent (MDGO-AG) of een LOI-opleiding tandartsassistent.
- Relevante werkervaring in een orthodontie praktijk strekt tot aanbeveling.
- Het goed kunnen plannen en organiseren van de werkzaamheden.
- Goede communicatieve vaardigheden.
- Enthousiasme, een gezonde drang tot ondernemen en resultaatgericht gedrag.
- Ervaring met administratieve taken en voorraadbeheer.
- Multidisciplinair werken als een uitdaging zien.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst van 60-80% en is per 1 maart 2022 beschikbaar voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren, bestaat de mogelijkheid dat je aanstelling omgezet wordt in een vast dienstverband. Je hebt een 8-urige werkdag. Er worden geen weekend- en/of nachtdiensten gedaan en er wordt niet gewerkt op erkende feestdagen. Het salaris bedraagt maximaal € 3.054,- bruto per maand (schaal 6) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Piet Haanstra telefoonnummer (050) 361 00 94
p.haanstra@umcg.nl
Ineke Wielinga telefoonnummer (050) 361 00 93
i.wielinga@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 9 februari 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier