Research Analist Medische Microbiologie & Infectiepreventie

Afdeling

Medische Microbiologie en Infectieprefentie

Werkomgeving

De afdeling Medische Microbiologie & Infectiepreventie is verantwoordelijk voor patiëntgebonden laboratoriumdiagnostiek, en onderwijs en onderzoek op het gebied van virologie, bacteriologie, mycologie en parasitologie.
Voor de unit Virologie en Immunologie zoeken we per 1 maart a.s. een research analist.

Functiebeschrijving

Als research analist ben je werkzaam binnen de unit Virologie en Immunologie en maak je onderdeel uit van de onderzoeksgroep van prof. dr. Debbie van Baarle die werkzaamheden uitvoert voor verschillende (COVID19) vaccin studies.

Jouw dag start met het ophalen van bloed en andere materialen die zijn afgenomen bij patiënten, het treffen van voorbereidingen voor de assays en andere logistieke voorbereidingen van de studie(s). Denk hierbij aan het in ontvangst nemen van patiëntmateriaal en indien nodig hierover contact zoeken met de klinische afdelingen. Vervolgens ga je aan de slag met het opwerken en invriezen van bloedsamples (PBMC isoleren) en het verwerken en invriezen van andere klinische materialen. Daarnaast ben je met je team verantwoordelijk voor de T-cel analyses. En verder weet je als geen ander dat het zorgdragen voor een goede administratie van jouw bevindingen cruciaal is.

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie van de “vaccin monitoring groep”. Jullie maken met een elkaar de weekplanning en zorgen er o.a. voor dat de voorraad op orde blijft.

Wie ben jij?
- Je voelt je thuis in een klein team. Collega’s vinden jou een persoon waarmee je prettig kunt samenwerken.
- Accuraat werken zit in je aard en goed overzicht hebben vind je onmisbaar voor je werk.
- Je bent initiatiefrijk. Als er zaken geregeld of uitgezocht moeten worden, ga je hier achteraan.
- Je hebt een flexibele instelling ten aanzien van het werk en de werktijden. Deze kunnen variëren tijdens de delen van de studie wanneer bloedafnames plaatsvinden. Het kan voorkomen dat je tot in de vroege avond werkzaam bent.

Wat vragen wij

- HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.
- Bij voorkeur ervaring met cellulair werk (kweken van verschillende typen cellen), expertise met PBMC opwerken en het doen van T-cel stimulaties en ELISpot assays.
- Goede communicatieve vaardigheden.
- Interesse in het leveren van een bijdrage aan het opzetten en in stand houden van het kwaliteitssysteem.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

Een aantrekkelijke functie in een dynamische setting en enthousiaste collega’s. Als unit zijn wij nog volop in ontwikkeling, waardoor er voor deze functie ook verdere ontwikkelingsmogelijkheden zijn.

Het betreft een functie voor 32-36 uur per week voor de duur van één jaar met het vooruitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 3.395,- bruto per maand (schaal 7M) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Debbie van Baarle telefoonnummer 06 5513 2057
d.van.baarle@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 20 januari 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op 24 januari 2022. Je ontvangt uiterlijk 21 januari bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Digitaal sollicitatieformulier