Laborant Klinische Neurofysiologie

Afdeling

Neurologie

Werkomgeving

De afdeling KNF is onderdeel van de afdeling Neurologie; een dynamische afdeling, geen dag is hetzelfde. Voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de KNF is continu aandacht. Voorbeelden hiervan zijn de neuromonitoring bij diverse operatieve ingrepen, neurovasculair onderzoek, EEG-monitoring op de IC en multimodale metingen bij bewegingsstoornissen.

Het team bestaat uit 9 laboranten (zowel gediplomeerde laboranten als student laboranten), een hoofdlaborant, klinisch neurofysiologen, arts-assistenten, medewerkers medische administratie, een physician assistent en een zorgassistent. Daarnaast zijn er elk half jaar één of meerdere stagiairs. Samenwerking, gezelligheid en flexibiliteit is voor het team erg belangrijk. Je collega’s staan altijd voor je klaar wanneer je een vraag hebt of iets wilt bespreken.

In 2022 zal de KNF verhuizen naar een geheel nieuwe locatie in het UMCG, samen met de polikliniek Neurologie, Neurochirurgie en Neuropsychologie.

Functiebeschrijving

Als laborant Klinische Neurofysiologie (KNF) in het UMCG ben je zelfstandig, of samen met een collega laborant of klinisch neurofysioloog, verantwoordelijk voor het uitvoeren, interpreteren, uitwerken en verslag leggen van diverse KNF-onderzoeken. Denk hierbij aan EEG (o.a. 24-uurs registratie), EMG, EP, TCD/Duplexonderzoek, tremorregistratie, botoxspreekuur (assisterend of zelfstandig uitvoerend), QST en spier- en zenuwecho. Daarnaast doe je de monitoring tijdens operaties (IONM) voor de neurochirurgie, vaatchirurgie en orthopedie. Je voert deze onderzoeken uit op de afdeling KNF, maar ook op de verpleegafdelingen, diverse IC’s en de OK en treft hierbij zeer uiteenlopende patiëntengroepen.

Je denkt mee over de ontwikkeling van het beleid op de afdeling en kijkt samen met je collega’s steeds naar verbetermogelijkheden. Daarnaast kun je jezelf specialiseren in 1 van de aandachtsgebieden van de afdeling, bijvoorbeeld IONM, vaatonderzoeken, EMG/SPE/ZEE of bewegingsstoornissen. Verder neem je deel aan wekelijks onderwijs en landelijke nascholingsevenementen. Ook neem je deel aan aandachtsvelden zoals infectiepreventie, scholing, apparatuur, werkinstructies of LHV.

Klik hier voor de ervaringen van KNF laboranten in het UMCG!

Wat vragen wij

Je bent een ervaren KNF laborant en in het bezit van een diploma Laborant Klinische Neurofysiologie of Biometrie. Je kunt goed zelfstandig werken, maar werkt ook graag in een team. Je deelt je kennis graag met collega’s, studenten KNF en stagiairs en weet die laatste groep enthousiast te maken voor het vak. Daarnaast herken je jezelf in het volgende: collegiaal, flexibel, stressbestendig, communicatief vaardig, inlevingsvermogen en technisch inzicht. Tot slot vind je het geen probleem om bereikbaarheidsdiensten te draaien.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie, met voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een enthousiast team. Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor 28-36 uur per week.

Je salaris bedraagt maximaal € 3.863,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Op dit moment ontvang je daarbij een arbeidskraptetoelage van ruim 13% per maand. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het UMCG is goed bereikbaar met openbaar vervoer; er zijn snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Magda Ros telefoonnummer 06 2565 0976
m.ros@umcg.nl
dr. Gea Drost telefoonnummer (050) 361 2425
g.drost@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 2 januari 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier